Termini in zaprte dirke 08

Obvestila organov KCS

Moderatorji: Helena, Admin KCS

Odgovori
Admin KCS
Administrator foruma
Prispevkov: 745
Pridružen: 04 Jan Če, 2007 12:19

Termini in zaprte dirke 08

Odgovor Napisal/-a Admin KCS » 10 Jan Če, 2008 11:46

ZADEVA: Ponovni poziv za posredovanje terminov dirkalnih dni v sezoni 2008 in predlogov za rezervirane dirke

Vse klube, organizatorje dirk v sezoni 2008 ponovno naprošamo, da nam najkasneje do ponedeljka, 14.01.2007 posredujejo predvidene termine dirk za sezono 2008 in seznam dirk, v katerih imajo pravico nastopa le kasači slovenske reje.
Seznam zaprtih dirk mora biti z ustrezno utemeljitvijo preveden tudi v angleščino.

PKD, Člen 36: Nacionalne dirke in evropske dirke

1. Pravico udeležbe na evropskih dirkah imajo konji, vpisani v registrih kasačev, ki jo vodi v Sloveniji priznana rejska organizacija ali so vpisani v enem od registrov kasaških konj v državi članici EU. Za preprečitev diskriminatornosti morajo organizatorji dirke razpisovati v skladu s Pravilnikom o pogojih za udeležbo kopitarjev na tekmovanjih ter zbiranju podatkov s tekmovanj za kopitarje (Ur. L. RS št. 125/2003).
2. V kolikor želijo razpisati nacionalno dirko, na kateri imajo pravico štartati le konji vpisani v register kasačev, ki ga vodi v Sloveniji priznana rejska organizacija, se to smatra kot izjema od pravila.
3. Utemeljeni razlogi za razpis nacionalne dirke so:
a. tekmovanja kasačev registriranih v registru kasačev, ki ga vodi v Sloveniji priznana rejska organizacija z namenom izboljševanja pasme;
b. dirke regionalnega pomena, ki služijo selekciji kasačev;
c. zgodovinske ali tradicionalne dirke.
Izjeme organizatorji predlagajo Centrali do 31.12. v letu, pred katerim se bo taka dirka izvedla. Centrala take dirke javi ministrstvu, pristojnemu za živinorejo, le-to pa o tem obvesti ustrezne organe pri Komisiji EU


MKGP nam je z dopisom postavilo skrajni datum za oddajo 16.01.2007, tako da razpis dirk, rezerviranih za kasače slovenske reje, ki ne bodo javljeni do zahtevanega datuma, ne bo možen!
Admin KZS

Odgovori