Sprememba PKD glede kategorij statusa trenerja

Obvestila organov KCS

Moderatorji: Helena, Admin KCS

Odgovori
Admin KCS
Administrator foruma
Prispevkov: 745
Pridružen: 04 Jan Če, 2007 12:19

Sprememba PKD glede kategorij statusa trenerja

Odgovor Napisal/-a Admin KCS » 25 Mar Sr, 2009 09:33

Opozarjamo vse lastnike konj in trenerje, da je s spremembo Pravilnika o kasaških dirkah Zveze društev kasaške centrale Slovenije z dne 30.07.2008 stopilo v veljavo določilo, ki ureja status trenerjev in sicer se trenerji po novem delijo v dve kategoriji.

Vse osebe z vozniško licenco kategorije A in B ter osebe brez vozniške licence, ki so v karieri kot trenerji konj dosegli več kot 25 zmag in se želijo vpisati kot trenerji konj v lasti tretjih oseb, morajo tako na Strokovni odbor ZDKCS podati pisno prošnjo za spremembo statusa trenerja.

Prijave trenerjev konj, neskladne s spodaj citirano drugo točko 21. člena Pravilnika o kasaških dirkah se bodo upoštevale kot nepopolnePRAVILNIK O KASAŠKIH DIRKAH
Člen 21: Definicija in licenca trenerja; dolžnosti trenerja


2. Obstajata dve kategoriji statusa trenerja in sicer status amaterskega trenerja in status profesionalnega trenerja.
V registru trenerjev se s statusom amaterskega trenerja avtomatsko vpišejo vse osebe, ki posedujejo oziroma so posedovale vozniško licenco A ali B oziroma nimajo ali niso imele vozniške licence, vendar izpolnjujejo pogoje, določene v tč. 1 tega člena. Osebe, ki so v register trenerjev vpisane s statusom amaterskega trenerja se lahko vpišejo kot trener le za konje, katere imajo v lasti ali solasti, oziroma so v lasti ali solasti njihovih ožjih družinskih članov ali družb v njihovi lasti ali solasti oziroma družb v lasti ali solasti njihovih ožjih družinskih članov. Osebe, ki so v register trenerjev vpisane s statusom amaterskega trenerja se lahko vpišejo kot trener za konje v lastništvu tretjih oseb le na podlagi posebne prošnje, katera mora kot priloge vsebovati ustrezne dokumente, ki dokazujejo pogodbeno razmerje med lastnikom in prosilcem za trening konj. O odobritvi vsake posamezne prošnje odloča Strokovni odbor.
V registru trenerjev se s statusom profesionalnega trenerja avtomatsko vpišejo vse osebe, ki posedujejo oziroma so posedovale vozniško licenco P ali T ter na podlagi prošnje tudi amaterski trenerji, ki so v karieri kot trenerji dosegli več kot 25 zmag. O prošnji odloča Strokovni odbor. Osebe, ki so v register trenerjev vpisane s statusom profesionalnega trenerja se lahko vpišejo kot trener tudi za konje v lasti tretjih oseb
….
Admin KZS

Odgovori