Nevarne vožnje in kazni

Vas kaj teži ???????

Moderator: Admin KCS

Odgovori
dolly bell
golaž dirkač
Prispevkov: 28
Pridružen: 25 Nov Sr, 2009 19:28

Nevarne vožnje in kazni

Odgovor Napisal/-a dolly bell » 09 Avg To, 2011 17:38

Popolnoma mi je jasno, da forum ni prava "inštanca" za pritožbe na odločitve sodnikov, je pa dober za olajšanje duše. Uradne pritožbe so pri nas tako ali tako brezpredmetne.

Na zadnjih dirkah v Ljutomeru so me (naju z Dinico) diskvalificirali zaradi nevarne vožnje oz. oviranje sotekmovalca. Takšnih in še veliko hujših nevarnih voženj se sicer v večini primerov s strani sodnikov niti ne opazi, kaj šele kaznuje. Ne zanikam, da je Fiorela udarila ob moje kolo in zato skočila, vendar ne samo po moji krivdi. Naj pojasnim: "nevarna vožnja" se je zgodila v zadnjem ovinku, ko nas je kar nekaj želelo prehiteti vodilni par, ki je očitno pešal. Fiorela je vozila 2.špuro, Dinica konja pred njo 3.špuro in 4. špuro Rambo, pol konja pred Dinico. Z Dinico sva bili brez manipulativnega prostora. Po mojem spominu (in ogledu videoposnetka) sem se nekako poskušala rešiti Rambovih koles pod nogami Dinice, Fiorela na 2.špuri pa bi se verjetno lahko rešila mojih, z umikom na prosto 1.špuro. Pri vse zadevi tudi ni logike, da bi jaz sama hotela na prvo ali drugo špuro in se zaprla v finiš za konji, kateri so očitno opešali. V trenutku trka je sodnik iz avta zavpil, da je št. 7 diskvalificirana, ne da bi realno ocenil situacijo. Ker sem upala, da gre za pomoto, sem peljala naprej. V ciljni ravnini me je sodnik še enkrat opozoril, umaknila sem se na četrto špuro in rezervirano peljala do konca in se vseeno v cilj pripeljala kot druga (osebno pa mislim, da so mi sodniki vzeli zmago).

Z Dinico nisva ravno serijski zmagovalki, vesela sem vsake uvrstitve na "nagrajena" mesta, zato me je taka krivična in v bistvu prehuda kazen razjezila, še bolj pa razžalostila.
Tako. Duša je olajšana in vest je čista.

Lep dan vsem,

Darja T. Dolinšek

vito
nedokazani talent
Prispevkov: 35
Pridružen: 25 Jun Sr, 2008 11:11

Re: Nevarne vožnje in kazni

Odgovor Napisal/-a vito » 09 Avg To, 2011 19:18

"sem se nekako poskušala rešiti Rambovih koles pod nogami Dinice, Fiorela na 2.špuri pa bi se verjetno lahko rešila mojih, z umikom na prosto 1.špuro."

Kam bi se lahko umaknila?
Na tej "prosti" prvi špuri je peljal Hand Right, saj veš to, no. In kljub temu je Fiorela vseeno zapeljala tudi malo na prvo špuro in s tem stisnila še mene.

Pa ne zagovarjam nobenega udeleženca in nobene kazni, ampak saj veš, da sem bil zraven, no. :wink:

dolly bell
golaž dirkač
Prispevkov: 28
Pridružen: 25 Nov Sr, 2009 19:28

Re: Nevarne vožnje in kazni

Odgovor Napisal/-a dolly bell » 09 Avg To, 2011 22:41

Oprosti Vito, saj veš, v tisti gneči okoli mene, ko sem poskušala rešiti kar se je sploh rešit dalo, te nisem videla ( sva pa o tem po dirki govorila), ker si bil verjetno vsaj še za konja zadaj. In pa te pisarije sploh niso v namen kogarkoli od voznikov karkoli obtoževati, želela sem samo povedati, da jaz v dani situaciji nisem mogla drugače odreagirat, da vožnja pod noge ni bila namerna in da je zaradi tega taka kazen neupravičena.

Odgovori