Sodniškemu zboru

Vas kaj teži ???????

Moderator: Admin KCS

Odgovori
Tina
nedokazani talent
Prispevkov: 31
Pridružen: 14 Jun Če, 2007 12:36

Sodniškemu zboru

Odgovor Napisal/-a Tina » 29 Jul Sr, 2015 12:19

Spoštovani!

Javno prosim sodniški zbor za obrazložitev, da v razmaku osmih mesecev denarno kaznujejo dva trenerja konja za pozitiven rezultat doping kontrole, s tem da eden dobi kazen 500 €, drugi pa 1000 €. V obeh primerih gre za substanco za zdravljenje konja ter oba konja sta bila pozitivna v rejski dirki, kjer je logično, da je kazen višja od minimalne že zaradi nagrade.

Za povrhu tega, pa še neupoštevanje navedenega citata v izreku kazni in s tem kršitev Pravilnika: »Glede na določila PKD stopi kazen v veljavo z dnem objave dokončnih rezultatov testov, kar v tem primeru pomeni vročitev in objava kazni.« In potem takem en konj dobi prepoved nastopanja po tem izreku, drugi pa ima ob izreku kazni naveden še datum (prepoved nastopanja od 28.06.2015 do 28.7.2015), kar se popolnoma ne ujema s citatom, saj je datum izreka kazni 26.07.2015.

Ker so se tisti, ki so naredili napako (prepričan sem, da je šlo za napako veterinarske stroke, ki ne ve kaj počne oz. ne pozna pravil igre, na kar sem opozarjal že ob pozitivnem vzorcu Tars Starsa, nikakor pa ne za na samovoljo trenerja Sodeca, kar v celoti verjamem) odločili za B vzorec, so se s tem zavestno odločili za podaljšanje procesa, sedaj pa jim nekdo z izrekom kazni za nazaj (če to pravno sploh vzdrži) pomaga, da bo konj imel manjši izpad tekem. Želim, da sodniški zbor javno to obrazloži.

Šampionat Slovenije je po PKD rejska dirka, kar je glede na pomembnost in nagradni sklad enači z DP 3 in ostalimi rejskimi dirkami.

Ob izreku kazni trenerju Tars Starsa, mi je bilo obrazloženo, da kazen zaradi rejske dirke ne more biti minimalna in so takrat določili kazen v višini 1000 EUR. Slednje smo razumeli in tudi plačali.

S tem želim opomniti javnost, da lahko naredi primerjavo (in vprašam, kje so sedaj tisti skriti tiči, ki so takrat po forumu pisali, da je kazen smešno nizka) in ugotovi, da je trener Florka dobil 50% popust (po mojem mnenju ne trener ampak njegov veterinar, še enkrat poudarjam da po mojem mnenju Sodečevi s tem nimajo nič, čeravno so pred časom bili mnenja, da se to njim in njihovim veterinarjem ne more nikakor zgoditi in da ostali, ki smo bili pozitivni že sami dobro vemo zakaj smo bili pozitivni – zahrbtne debate veterinarskega izvora).

Ob tem je bila moja ugotovitev, da ima slovensko veterinarstvo premalo izkušenj in vedenja, da bi samo sledilo napredku laboratorijem kateri izvajajo kontrolo, pravilna. Še enkrat zapišem, da so že takrat bili v Sloveniji neenotni in so bile razlike , da je karenca za Clenbuterol 14 do 21 dni, po drugi strani pa so nam Švedi in Francozi jasno povedali da je 28 dni oz. celo 30 dni. Dokler ne bomo imeli pripravljene tabele, ki bo sproti obnovljena z novimi časi, se bodo pojavljali novi črni Dawsoni, Tars Starsi in Florki.

Lep pozdrav

Janko Sagaj

Odgovori