Odprto pismo sodniškemu zboru

Vas kaj teži ???????

Moderator: Admin KCS

Odgovori
tominho
nedokazani talent
Prispevkov: 49
Pridružen: 12 Okt Pe, 2007 17:52

Odprto pismo sodniškemu zboru

Odgovor Napisal/-a tominho » 09 Sep Pe, 2016 17:10

Odločil sem se za odprto pismo sodniškemu zboru, saj me že nekaj časa motijo in jezijo odločitve sodniškega zbora in obnašanje le-teh.
Najprej bi želel pohvaliti organizacijo in izvedbo zadnjih kasaških dirk, ki so se odvijale pod okriljem KK Stožice Ljubljana. Celotna prireditev je bila zelo dobro zasnovana in izpeljana. Na žalost pa so prijeten tekmovalni dan pokvarile sodniške odločitve in samo obnašanje sodnikov.

Zdi se mi zelo nehumano in neživljenjsko, ko moji kobili po iztečeni dirki zaradi odvzema urina niso pustili, da bi se kobila odžejala in bi jo primerno razpregli. Bili smo primorani kobilo izpreči na tekmovalni stezi, brez vode in druge oskrbe. Pri tem smo morali slabe pol ure čakati na odvzem urina zaradi slabe organiziranosti sodniškega zbora. Apeliram vse sodnike, da si pogledajo glede samega odvzema vzorcev dobre prakse v tujini.

Prav tako pozivam sodnike, da ustrezno izdelajo kriterije, predvsem glede nečistega kasa. Nisem edini mnenja, da so na zadnjem tekmovalnem dnevu bile neustrezne odločitve sodnikov glede nečistega kasa. Nekateri konji so bili neupravičeno sankcionirani, po drugi strani pa se je drugim konjem spregledalo isto napako. Aktivno sodelujem in delujem v tem športu vrsto let in imam nekaj znanja glede nečistega kasa.

Kot dolgoleten rejec, lastnik in trener ogromno časa, truda in denarja vlagam v ta šport. Ne samo jaz, tudi ostali lastniki, rejci in trenerji bi mi to potrdili. Žalostno se mi zdi, in sem upravičeno jezen, ko sodniški zbor s svojimi odločitvami zavirajo napredek in rast kasaškega športa v Sloveniji. Medtem ko se trudijo organizatorji za izpeljavo dirk, lastniki in trenerji za pripravo konj, da bi bilo čim več kvalitetno izpeljanih dirk, sodniški zbor s svojimi kaznimi zbija moralo in veselje do dela s konji. Apeliram in pozivam celoten sodniški zbor, da obiščejo tujino, da si pogledajo pobliže kako potekajo sodniške odločitve v tujini. Tako malo je potrebno, da se naredi napredek.
Posebej pa bi še omenil in poudaril obnašanje sodnikov, tukaj se predvsem osredotočam na g. Mitja Kosa. Če smo lastniki, trenerji in vozniki sankcionirani zaradi neprimernega obnašanja, potem bi se moralo premisliti in poiskati primerne vzvode sankcioniranja in nadziranja sodniškega zbora. Mislim,da je njihova primarna naloga profesionalni odnos do vseh, ne samo do izbranih.

Opozoril sem le na nekatere pomanjkljivosti in problematike zadnjega tekmovalnega dne, le-te se pojavljajo že nekaj sezon. Če ne po prišlo do nekaterih sprememb in izboljšav, bom resno primoram premisliti o nadaljevanju svojega udejstvovanja na kasaških dirkah v Sloveniji….

Zvonko Osterc

nelly
golaž dirkač
Prispevkov: 12
Pridružen: 17 Jan So, 2015 17:18

Re: Odprto pismo sodniškemu zboru

Odgovor Napisal/-a nelly » 09 Sep Pe, 2016 19:12

Skoraj 15 let sem bil dezurni veterinar v Daglfingu in Pfaffenhofenu.Vzemanje doping-vzorca je bila tudi ena zelo vazna in delikatna naloga.Moj dopingbeauftragter (pomocnik) je vsakega doping kanditata od steze do hleva spremljal, in je bil zraven,da se je zival po naporu dirke umirila, da je bila umita, in da je vsaj 20 minut v mirnem hodu bila gonjena na okrog. To je stvar hipoloske kulture, in to smo tej zivali dolzni.

skandi
nedokazani talent
Prispevkov: 42
Pridružen: 12 Okt Pe, 2007 20:03

Re: Odprto pismo sodniškemu zboru

Odgovor Napisal/-a skandi » 12 Sep Po, 2016 21:09

Samo v vednost vsem sodnikom,posebej Mitju....Poglejte posnetek 2 dirke na 8:43 in nato še dirko št.5 na 11:25 in na koncu boste mogoče našli podrobnosti......Mogoče se pa koga bojite ali pa vse nočete videti ali pa vidite tisto kar hočete...Dajte zresnite se že in začnite opravljati sodniško delo kakor treba ali pa pustite to ....lp

trans
nedokazani talent
Prispevkov: 46
Pridružen: 22 Okt Sr, 2008 12:34

Re: Odprto pismo sodniškemu zboru

Odgovor Napisal/-a trans » 13 Sep To, 2016 07:26

Najbolj moteča stvar pa še je ta, da te stvari g. Mitja Kos rešuje v gostiščih. Kar pa se še najbolj kaže neprofesional odnos do dela.

lp Milan

varenne 1983
golaž dirkač
Prispevkov: 10
Pridružen: 20 Jul Po, 2015 09:08

Re: Odprto pismo sodniškemu zboru

Odgovor Napisal/-a varenne 1983 » 18 Sep Ne, 2016 15:34

Alo zvonkec kaj bi ti sploh rad sam se vsedi za sulki pa boma vidla rezultate če ti ne ne gre ne kritiziraj sodnikov

varenne 1983
golaž dirkač
Prispevkov: 10
Pridružen: 20 Jul Po, 2015 09:08

Re: Odprto pismo sodniškemu zboru

Odgovor Napisal/-a varenne 1983 » 18 Sep Ne, 2016 15:37

milan zal sem razoračan nad tabo

Odgovori