Sojenje Komenda

Vas kaj teži ???????

Moderator: Admin KCS

Odgovori
french lover
nedokazani talent
Prispevkov: 61
Pridružen: 29 Jan Sr, 2014 20:12

Sojenje Komenda

Odgovor Napisal/-a french lover » 18 Sep Ne, 2016 22:15

Recimo, da več oči več vidi. Posnetki so lepi, pa se da kaj pokomentirat. Odločitve in neodločitve sodnikov.
1. dirka: A se samo meni zdi, da je šel še nekdo nečisto razen Jorija?
2.dirka: Kje so videli kakšno izsiljevanje pozicije s strani Bučarja?
3.dirka: Po moje prestroga disvalifikacija Concorda, ni pa sankcionirano Anjino kontroliranje dveh pasov na zadnji kontra ravnini.
4.dirka: Če je Vito kaznovan za kontrolo dveh pasov, kako, da Čebulj ni dobil nič za spremembo špure v ciljni ravnini?
5.dirka: A je ta Milanov manever na štartu res vreden 40 evrov in TD? Oražmove kontrole dveh špur ni videl nihče(pa ne mislim na ciljni ravnini)?
Pa lepoto All Gerdovega kasa?
6.dirka: Recimo,d aje bilo vse lepo, razen ,da je Darja v finišu malo sprehodila Milana proti ograji( se je pa pol tudi pocrukala nazaj :) ).
Smrtno resno, nič osebno. Samo za napredek!

lory
golaž dirkač
Prispevkov: 7
Pridružen: 09 Jun Če, 2016 19:52

Re: Sojenje Komenda

Odgovor Napisal/-a lory » 19 Sep Po, 2016 15:21

Je za pocakat s temi odlocitvami tak se po enem tednu spreminjajo rezultate in kazni :)

DinM doo
golaž dirkač
Prispevkov: 7
Pridružen: 07 Okt Po, 2013 15:39

Re: Sojenje Komenda

Odgovor Napisal/-a DinM doo » 21 Sep Sr, 2016 23:18

(Po tridnevnem neuspešnem čakanju na posebno odobritev mojega uporabniškega imena za forum - v tem času mi bi najbrž že odobrili vizo tudi za Severno Korejo - bom napisal nekaj misli iz uporabniškega imena, ki ni povsem moje :) )

Na forumu lahko (če mu odgovorni dovolijo vstop na ta posvečen kraj) vsak piše karkoli hoče. To me ne moti, če le ljudje pišejo o sebi, o drugih pa vsaj resnico. French lover je npr. napisal/-a: "Oražmove kontrole dveh špur ni videl nihče(pa ne mislim na ciljni ravnini)?" Za tako pisanje je potrebno vsaj osnovno poznavanje veljavnega PKD oz. člena, ki se mu reče "Pravilnik vožnje". Do sredine leta 2014 je v tem členu pisalo, da mora vodilni voziti po prvi špuri. Z 9.6.2014 pa je ZDKCS uveljavila spremembo tega člena z obrazložitvijo, da je je potrebno upoštevati "modernejšo" vožnjo povsod po svetu in odločitev za en vozni pas naložila le tistim, ki sledijo vodilnemu. Tej spremembi sem na komisiji za tekmovanja s kopitarji nasprotoval in takrat povedal tudi argumente za ohranitev starega določila. Kljub nekaterim praktičnim primerom s to problematiko je ZDKCS tudi v spremembi PKD z dne 17.4.2016 še vedno vztrajala pri tej formulaciji tega člena... Samo da smo moderni :)

Skratka, če nekoliko karikiram: omenjeni člen omogoča, da vodilni v v večini dirke (če koga s tem ne ovira ali ogroža) lahko vozi kjerkoli, tudi povsem desno ob ograji. Lahko torej prosto "bluzi" po stezi. Kar je še večja oslarija, pa je to, da PKD od ostalih zahteva, da morajo biti bolj disciplinirani in se odločiti za enega od voznih pasov, sicer se jim lahko dosodi kontrolo dveh voznih pasov.

Toliko o tem. Sem pa ob tej dirki pomislil, le kaj bo rekel delegat dirke na primernost steze za zdravje konj in kaj bodo zapisali sodniki o kvaliteti steze. Ugotovitev prvega ne poznam, a težko verjamem, da je resno vzel svojo prvo zadolžitev po PKD, ki mu nalaga preverjanje stanje kasaške steze in v primeru večjih odstopanj ... na to opozori vodjo prireditve ali predsednika sodniškega zbora. V sodniških zapisnikih vseh točk pred in po dežju pa piše, da je bila steza "dobra"... Bolj se ta oznaka morda nanaša na voznike, ki so včasih res dobri, da zdržijo v sulkijih brez padca na krompirjevi njivi. Predlagam, da se v PKD zapiše, da v kolikor bi bilo stanje steze po mnenju delegata še slabše od dobrega, da se uvede obvezna uporaba varnostnih pasov in zračnih blazin. Slednje tudi zaradi modrega nezaščitenega kovinskega droga ob koncu prvega ovinka, ki je le kakšen decimeter od notranjega roba steze...

Pa brez zamere, french lover ter ostali in lepo se imejte!
Damjan Oražem

french lover
nedokazani talent
Prispevkov: 61
Pridružen: 29 Jan Sr, 2014 20:12

Re: Sojenje Komenda

Odgovor Napisal/-a french lover » 23 Sep Pe, 2016 21:45

Ni govora o kakšni zameri. Hvala za pojasnilo in pripombe. Zato je bila tema tudi sprožena. Da malo sprovocira in odpre razpravo.

Mene moti recimo tudi določba v 73.členu PKD:

5.Če en konj ne štarta, oz ga ni na stezi do objave »minuta do štarta«, se udeleženci prve vrste pomaknejo po številkah proti
notranjemu robu. Prazne pozicije v prvi vrsti ne zasede konj iz druge vrste. V kolikor druga vrsta ni polna, ima
možnost izbire
štartne pozicije samo zunanji udeleženec.


A mi zna kdo razložiti kaj bi se zgodilo v primeru , da je na A stezi dirka polno zasedena(2 vrsti po7 konj), pa ne štartata dva ali trije konji iz prve vrste?
A bi potem imeli razporeditev tako, da bi v prvi vrsti štartalo 4 ali 5 konj, v drugi pa 7 konj?

devil
zaslužni dirkač v pokoju
Prispevkov: 3260
Pridružen: 04 Jan Če, 2007 19:22
Kraj: preko granice

Re: Sojenje Komenda

Odgovor Napisal/-a devil » 24 Sep So, 2016 06:40

ker je povdarjeno če le en konj ne štarta je tako ,če jih mankja več se odloča sodniški zbor najbrž

Odgovori