Zavrnitev nagrade

Saj človek težko verjame, da je kaj takega možno. Pa vendarle.

Moderator: Admin KCS

Odgovori
Admin KCS
Administrator foruma
Prispevkov: 745
Pridružen: 04 Jan Če, 2007 12:19

Zavrnitev nagrade

Odgovor Napisal/-a Admin KCS » 08 Feb Pe, 2019 18:52

Glede na to, da mi je bila onemogočena prošnja, da se prebere moj odgovor na podeljeno mi nagrado za življenjsko delo na 6. kasaški akademiji, kasaško javnost seznanjam preko foruma:

DRAGI MOJI PRIJATELJI SLOVENSKE KASAŠKE DRUŽINE

Danes, na dan kasaške akademije, ob 12.00 sem izvedel, da me je KK Komenda predlagala za nagrado za življenjsko delo. Iskreno se zahvaljujem predlagateljem in sem ponosen, da sem lahko član najboljšega konjeniškega društva v Sloveniji, v katerem vladajo pristni človeški odnosi, poštenje in odkritost.
Zahvaljujem se vam, članom upravnega odbora, da ste potrdili predlog predlagatelja, a Vam sporočam, da nagrade ne sprejemam in jo brezpogojno zavračam. To ni več kasaška organizacija, ki sem jo poznal, niti družina, ki sem ji pripadal. Živel in delal sem namreč v prepričanju, da smo resnični prijatelji in da imamo vsi resnično en sam cilj – dobrobit slovenskega kasaštva! Verjel sem v pošteno in odkrito besedo, v medsebojno spoštovanje, v srčnost in tovarištvo. A se je to v dobrih dveh letih spremenilo v laž, zahrbtnost, nevoščljivost, sprenevedanje in škodoželjnost. Vse vrednote na katere sem prisegal kot predsednik zveze so bile poteptane v blato.
Bil sem ponosen na to, kar smo dosegli. In vsak član naše organizacije mi je bil prijatelj. Bil mi je brat in sestra v družini. Zato je moje razočaranje in bolečina ob dogodkih, ki jim sledim po zapisnikih ali forumih še toliko večja. Vsak dan znova se sprašujem, kaj sem naredil narobe, da se je kasaški voz obrnil v smer, za katero sem trdno prepričan, da ni prava. Morda je bila moja edina napaka, da sem takrat sprejel mesto predsednika, a sem čutil predvsem odgovornost, da po svojih najboljših močeh pomagam k preživetju tega lepega športa.
Srčno upam, da to odgovornost čuti tudi sedanje vodstvo kasaške zveze.
S spoštovanjem
Marjan Sedej
Admin KZS

Odgovori