KAM KASAMO - Članom UO KZS

Kaj lahko vidimo, slišimo in beremo o kasačih v medijih!

Moderator: Admin KCS

Odgovori
Boris Slavič
golaž dirkač
Prispevkov: 7
Pridružen: 13 Nov To, 2018 11:12

KAM KASAMO - Članom UO KZS

Odgovor Napisal/-a Boris Slavič » 12 Mar To, 2019 22:10

Glede na objavljen dnevni red Skupščine KZS na spletni strani, v katerm ni zahtevane točke „Razprava o prekrških v KZS in neukrepanje odgovornih ljudi“, ter izjav nekaterih članov UO, da nimam kot nečlan pravice zahtevati spoštovanja zakonodaje, vezane na prekrške članov UO, vam sporočam naslednje:

1. Dne 2. 10. 2018 sem g. Viktorju Dolinšku poslal prvo zahtevo po objavi popravka vsebine članka glede na Zakon o medijih. Zato veljajo pravila Zakona o medijih in ne pravila KZS. KK Stožice se ni izrekel za nepristojnega oz. ni sporočil, da so kakršnekoli nepravilnosti v prijavi. Ker tega ni storil, je s tem potrdil pravilnost zahtevka.
2. Za isti primer sem zaradi nespoštovanja Zakona o medijih s strani KK Stožice zaprosil predsednika UO, da zahteva od KK Stožice spoštovanje Zakona o medijih. Tudi predsednik UO se ni izrekel za nepristojnega in ni sporočil, da je s prijavo karkoli narobe in s tem je potrdil pravilnost zahtevka.
3. Ker tudi predsednik ni zahteval spoštovanja Zakona o medijih, sem dne 12. 11. 2018 vložil prijavo na disciplinsko komisijo oz. komisijo za pritožbe za g. Viktorja Dolinška. Tudi ta komisija se ni izrekla za nepristojno in sporočila, da je karkoli narobe s prijavo in s tem je potrdila pravilnost prijave. Ne samo to, komisija je razpravljala o vsebini pritožbe in poslala zapisnik sestanka komisije UO KZS z zahtevo, da se UO izjasni o navedeni vsebini v prijavi. UO ni odgovoril na zahteve komisije in s tem sta komisija in UO še dodatno potrdila pravilnost vložene prijave.
4. Dne 12. 11. 2018 sem vložil na Častno razsodišče disciplinsko prijavo za predsednika UO KZS zaradi kršitve pravnega reda R. Slovenije, Statuta KZS in pravilnika PKD ter kršitve mednarodne pogodbe. Tudi Častno razsodišče se ni izreklo za nepristojno in ni sporočilo, da je karkoli narobe s prijavo. Častno razsodišče je zasedalo dvakrat glede na disciplinsko prijavo in posredovalo je dva zapisnika UO KZS. V zapisnikih so navedeni zaključki z obvezami za UO, vendar je UO zahteve organa Skupščine KZS v celoti ignoriral, kljub temu da je ta organ skupčine nad UO. UO je s tem ponovno potrdil pravilnost vložene prijave.
Ugotavljati sedaj kakršnekoli nepravilnosti v samem postopku je brez pravnega učinka, saj so postopki bili sprejeti na vseh nivojih, razen na Skupščini KZS kot najvišji inštanci, kar želite na vsak način tudi z nepravnimi sredstvi preprečiti, in to z nepoštenim izkoriščanjem moči, ki si jo prilaščate kot člani UO.

Spoštovani člani UO, profesorji, doktorji, magistri, direktorji … ali res ne znate ločiti med protestom in pritožbo, za katera veljajo pravila PKD, ter prijavo, za katero veljajo splošna pravila. Če bi sledili vaši razlagi in zahtevi, da lahko prijavo za kršitev da samo član kluba, bi to pomenilo (opravičujem se za skrajni primer): fanta, ki je posilil punco, bi po vaši razlagi lahko prijavil za posilstvo samo drugi član istega kluba posiljevalcev. Kje živimo? Smo v Severni Koreji? Tudi sam Kim Džong Un si po moje ne bi mogel izmisliti kaj tako neumnega!!!. Verjetno tudi skupaj s Trumpom ne.
V vašem odrekanju do moje pravice prijave za kršitve se sklicujete na to, da nisem več član kluba. Sporočam vam, da sem srečen, da v taki druščini nisem član. Je pa moja državljanska dolžnost, da reagiram na prekrške in jih prijavim.

Spoštovani člani UO KZS, iz koga se norčujete, ko sklicujete sestanek UO, ki je vsebinsko vezan na skupščino, po roku za obvezno pošiljanje materiala za skupščino. Norčujete se sami iz sebe. V navedenih zgornjih točkah tega dopisa od 1 do 4 lahko vidite, da so se vsi izrekli za pristojne, tudi častno razsodišče, ki je po funkciji nad UO in z molčanjem tudi člani UO. Po prepričanju članov UO, ki kršite zakonodajo in ostalih članov UO, ki prekrškarjem prikimavate, po vašem Skupščina ni pristojna za reševanje teh problemov. Prosim vas, prečitajte si še enkrat zgoraj naveden primer, ki dovolj jasno prikazuje vašo zmoto. Predlagana točka dnevnega reda je bila potrjena zaradi zamude oz. ne v roku sprejetega odklonilnega sklepa, velja. Sprašujem vas, česa se tako bojite, da izkoriščate moč UO in ne dovolite razkritja storjenih prekrškov nekaterih članov UO, in to kršenja pravnega reda R. Slovenije, kršenja Statuta in PKD Zveze, kršenja mednarodne pogodbe ter kršenja sklepov častnega razsodišča, ki je najvišji organ Skupščine KZS. Sprašujem ostale člane UO, ki niso direktni kršitelji prej omenjenih zakonov, ali se zavedate, da prikrivate kršitelje in s tem postajate sokršitelji.

Sporočam vam, da je naslednji korak sporočilo javnosti o vseh nepravilnostih in namernem prikrivanju storjenih prekrškov s strani članov UO, ter izkoriščanjem funkcije članov UO za preprečevanje obravnave na skupščini. Sporočam vam, da bom v sporočilu javnosti uporabil vaša polna imena z vašimi nazivi in tudi z vašimi funkcijami izven KZS, da morebiti ne bo kdo presenečen. Ravno tako vam sporočam, da s tem prevzemate vso odgovornost za morebitne negativne posledice za kasaški šport v Sloveniji.

Na koncu vam sporočam, da je sklic skupščine za 15. 3. 2019 neveljaven, saj niste spoštovali 13. člena Statuta KZS in poslali v zahtevanem roku materialov skupaj z dnevnim redom. V kolikor skupščina ne bo preklicana, bodo vsi sprejeti sklepi neveljavni.

Kam kasate, spoštovani člani UO KZS?

S spoštovanjem,
Boris Slavič Ljubljana, 12. 3. 2019

V vednost: vsem članom UO
komisijam
klubom
objava na Forumu

viktor
golaž dirkač
Prispevkov: 29
Pridružen: 28 Mar Pe, 2008 15:09

Re: KAM KASAMO - Članom UO KZS

Odgovor Napisal/-a viktor » 13 Mar Sr, 2019 09:28

Spoštovani,

do tega trenutka s strani g. Slaviča , nisem prejel nobenega osebno podpisanega dokumenta, ki bi izkazoval njegovo osebno verodostojnost. Zato se tudi nisem in se ne bom odzival na takšna pisanja. Po poznavanju njegovega pisanja v preteklosti, bi dejal, da nekateri članki niso njegovo pisanje.

Lep dan želim,

Viktor

Odgovori