Sklep upravnega odbora ZDKCS

Tukaj lahko uporabniki prispevate svoje predloge in pobude glede delovanja KCS ter obveščate slovensko kasaško javnost.

Moderator: Admin KCS

Odgovori
čuk
nedokazani talent
Prispevkov: 52
Pridružen: 02 Jul Po, 2007 09:18

Sklep upravnega odbora ZDKCS

Odgovor Napisal/-a čuk » 21 Dec Ne, 2014 15:55

Slika
Slika
Slika

ani
nedokazani talent
Prispevkov: 64
Pridružen: 08 Jul Ne, 2007 10:18

Re: Sklep upravnega odbora ZDKCS

Odgovor Napisal/-a ani » 21 Dec Ne, 2014 18:22

Brez zamere, ampak trend padanja v št. žrebet je že nekaj let, niso za to krive francoske kobile. Krivi smo sami, ker se ne moremo pogovarjati kot normalni ljudje. Oziroma krivi so mogoče štirje ljudje v Sloveniji, ki celotno kasaštvo vključno z rejo tiščijo v drek samo za to, da merijo moči in pičijo frajerje, obenem ne redijo konj, ne tekmujejo in jih posledično ne vzdržujejo!
Kar se pa tiče predloga o delitvi premij za nagrade... ne vem, zakaj bi Francozi bili nam dolžni sponzorirati dirke za slovenske in ljutomerske kasače. To je naša naloga oziroma naloga Centrale in klubov. In če bi se začeli s temi stvarmi ukvarjati, namesto je*ati eden drugega, kdo je bolj pameten in zaslužen za to, da smo v dreku, bi mogoče kako izboljšanje že blo kje občutiti.

S spoštovanjem,

Ana Šonaja

naki albuc
šampion odprte dirke
Prispevkov: 203
Pridružen: 06 Jan So, 2007 20:48

Re: Sklep upravnega odbora ZDKCS

Odgovor Napisal/-a naki albuc » 21 Dec Ne, 2014 20:41

Tole skenirano pisanje naj nekdo čimprej umakne, da ne bo kdo dobil slabega mnenja o podpisniku teh analiz in sklepov.
Nekaj je že Ana napisala, nekaj stvari in pogledom dodajam še sam.
Projekt nakupa francoskih kobil in posledično organizacija dirk zanje je bil realiziran v letošnjem letu kot posledica podpisa dogovora med KCS in SECF, ki govori predvsem o možnosti reje francoskega kasača, vpisanega v francoski register, tudi na ozemlju Slovenije.
Ergo, če hočeš biti rejec moraš imeti kobilo.
Nakup le-te francoska zveza subvencionira obenem pa subvencionira tudi dirke zanje.
Kot je Vito Šadl, kot gonilna sila tega projekta lepo predstavil na srečanjih v Komendi in Ljutomeru, je to prva stopnja sodelovanja, ki lahko v prihodnosti privede do organizacije premium PMU tekmovalnih dni, ki bodo organizirani v SDloveniji in prenašani v Francijo.
Projekt je bil javno predstavljen in peščica lastnikov je dojela bistvo ter vložila svoj denar v nakup kobil.
Izjemna smola s poškodbami je povzročila realno dejstvo, da so bile te dirke slabše zasedene.
Na žalost preštevilnih sumničavcev pa so bile dobro plačane, kar je povzročilo izbruh največje slovenske nalezljive bolezni: ZAVISTI!
V jeseni je tako vnaprej razpisana finalna dirka zaradi nasprotovanja vodstva KK Stožice bila izgnana iz Ljubljane v Komendo.
Pri nekaterih naprednejših lastnikih pa je izkušnja s sezono 2014( beri nagradni sklad) sprožila tudi željo po novih nakupih in tako je v Sloveniji zdaj 25 francoskih kobil.
S tem fondom kobil bodo francoske dirke v letu 2015 zanesljivo polno zasedene.

Mi sigurno ne bomo prišli do PMU dirk tako, da bo UO KCS sprejel sklep.
Pogojev je več, eden od njih je prav gotovo vzorna izpeljava samega tekmovalnega dne s kvalitetnimi, čimbolj zasedenimi točkami sporeda.
Če pa hočemo, da bo dirka polno zasedena pa se je treba pri propozicijah prilagoditi REALNOSTI.
Ta pa je, da je v Sloveniji velik delež konj, ki niso slovenski ali ljutomerski kasači, so pa v lasti in treningu pri SLOVENSKIH TRENERJIH in LASTNIKIH.
Po mojem mnenju bi se bolj kot za ohranitev slovenske in ljutomerske reje( to sta dva zelo imaginarna pojma) morali boriti za ohranitev LJUDI, ki se s tem športom še ukvarjajo.
Svet je postal majhen, živimo že deset let v odprti Evropi.
Nekateri so to že davno spoznali, nekateri pa tega še niso oziroma nočejo.
Primer dveh lanskih tekmovalnih dni, ki sta realna slika dveh različnih pristopov k organizaciji, sta Derby dan v Ljutomeru s šestimi slabo zasedenimi (skupaj 50 konj) dirkami ter dirkalni dan v Ljubljani ob DP 3 letnikov z desetimi ( skupaj 100 konj) dirkami.
Nasvet vodstvu KCS je naj ne podleže nazadnjaštvu posameznih funkcionarjev, naj se ne smeši s takšnimi sklepi,
ampak naj vztraja na evropski poti in prisluhne ljudem, ki so še pripravljeni vlagati SVOJ DENAR v naš lepi šport.

P.S. Namerno nisem pisal o reji in manjšanju števila žrebet, ker vsi vemo, da niso Francozinje krive, da jANEZ leta 2012 ni pripustil svoje mICKE LOBELL.

naki albuc
šampion odprte dirke
Prispevkov: 203
Pridružen: 06 Jan So, 2007 20:48

Re: Sklep upravnega odbora ZDKCS

Odgovor Napisal/-a naki albuc » 21 Dec Ne, 2014 20:43

Aja, mogoče se bo katera celo prepisala v naš register. :wink:

devil
zaslužni dirkač v pokoju
Prispevkov: 3275
Pridružen: 04 Jan Če, 2007 19:22
Kraj: preko granice

Re: Sklep upravnega odbora ZDKCS

Odgovor Napisal/-a devil » 21 Dec Ne, 2014 21:11

Prav po slovensko-kako mimo pravil sporazuma.Pa saj francozi spremljajo rezultate in nagradne fonde svojih konj.Ostali bomo brez tega denarja ,sporazuma in še potomce teh konjev naj ne vzamejo v francoski register-pa bo mera polna(to bi zgledalo kot da dobim denar za električni vrtalni stroj-kupil pa bi ročnega )
Premislit je treba ,kako je prav , da ne bomo nazadnje še v večjem dreku :evil:


brez zamere sam tako jaz razmišljam ki nisem lastnik francoskih kobil sem pa rejec kasačev(obeh vrst ) pa me fr. kobile ne motijo

devil
zaslužni dirkač v pokoju
Prispevkov: 3275
Pridružen: 04 Jan Če, 2007 19:22
Kraj: preko granice

Re: Sklep upravnega odbora ZDKCS

Odgovor Napisal/-a devil » 21 Dec Ne, 2014 21:19

mislim da jih bodo lastniki raje vpisali k sosedom :evil:

key largo
nedokazani talent
Prispevkov: 33
Pridružen: 22 Feb Če, 2007 12:24

Re: Sklep upravnega odbora ZDKCS

Odgovor Napisal/-a key largo » 21 Dec Ne, 2014 22:43

Pozdravljeni, res žalostno da centrala ne obvesti svojih članov oklepih ki jih sprejme enoglasno na glasovanju, ali pa jih namerno noče objaviti? Joško je lepo razložil projekt francoskih kobil ampak razlaga ne bo nikar dosegla možganov tistih, ki bi se morali najbolj odgovorno obnašati do projektov, ki so v tem trenutku rešilni obroč na potapljajočega se Titanicu. Res sprenevedanje kapitana, ki je podpisan pod sklepom je tolikšno , da me skrbi če terminus demenca pravilno razumem. Kapitanov podpis pogodbe v Parizu je bil kasneje v Komendi se podkrepljen z gorečim govorom v prid francoskim kaša čem v stilu pravega realsocialističnega sindikalista. Če ne verjamete si lahko pri prvi oficirki na krovu ogledate video posnetek tega fenomenalnega govora. Sedaj po enem letu pa se je vse obrnilo. Verjamem da je kapitanu pri tem sklepu svetoval duo fantastikus iz Dolenjske, kar pa jima oprostimo saj šmarnica pušča izredno močne posledice na centralnem živčnem steblu. Žalostno, da taki veleumi z podporo brezhrbtenicarjev upravnega odbora vodijo tole več ali manj potapljajočo ladjo(beri državo). Pa na zdravje in vesele praznike. Aleš Muller

Gringo
šampion odprte dirke
Prispevkov: 221
Pridružen: 06 Feb So, 2010 19:57

Re: Sklep upravnega odbora ZDKCS

Odgovor Napisal/-a Gringo » 21 Dec Ne, 2014 22:52

Takole bom rekel... Vsi smo imeli in jo bomo še imeli možnost nakupa francoskih kobil. Po predstavitvi podpisa dogovora s francozi in nakupu prvih kobil ste nekateri pljuvali po VSEM tem kar je bilo storjeno. Po parih dirkah in mikavnih nagradah pa spet ni bilo nobenemu nič prav.

Zgleda, da so hobotnice zrasle in se s svojimi lovkami ovile okrog kapitana.

Stari časi so minili in je potrebno iti s časom naprej :!: :wink:

HANKO
golaž dirkač
Prispevkov: 25
Pridružen: 19 Jul To, 2011 09:28

Re: Sklep upravnega odbora ZDKCS

Odgovor Napisal/-a HANKO » 21 Dec Ne, 2014 23:32

Največ imate za povedat tisti, ki kaj več od svojih riti in konj ne znate privleč na hipodrom. Samo kritiziranje, vaša zakompleksanost in nesposobnost. Ko je treba kaj naredit, vas ni nikjer. Če ste tako brihtni, pa naredite vi kakšne dirke. Po Dunaju in Minhnu kritizirajte, če si upate. Koliko tam zaslužite, se pa tudi ve.

digedo
golaž dirkač
Prispevkov: 5
Pridružen: 21 Avg Ne, 2011 11:47

Re: Sklep upravnega odbora ZDKCS

Odgovor Napisal/-a digedo » 22 Dec Po, 2014 05:14

Moje mnenje da ta denar od francoskih dirk se nameni za rejo žrebet (PRIPUSTE ) za obe pasmi tako vrnemo francozom dnar od dirk brez bojazni da nas izkl.. mi pa pridobimo seme FR žrebcev (ki so za naše razmere precej zasoljene)tudi za našo rejo po ugodnih cenah s tem porast reje in kvalitetnih potomcev........ :roll: stem sklepom zveza prosto razmetava denar.....
RS

dolly bell
golaž dirkač
Prispevkov: 28
Pridružen: 25 Nov Sr, 2009 19:28

Re: Sklep upravnega odbora ZDKCS

Odgovor Napisal/-a dolly bell » 22 Dec Po, 2014 12:41

"gospod" Muller,

res me je zbodlo Vaše prostaško pisanje. z opitim in prizadetim dolenjcem blatite človeka, ki je letos organiziral 6 tekmovalnih dni (3 več, kot bi klub moral) in s tem omogočil dirkanje tudi vsem Vam, ki ne počnete prav nič drugega, kot širite negativizem in pa seveda pridete dirkat, če je slučajno na tisti dan zaprt hipodrom na Vincennu ali v Rimu.

darja dolinšek

HANKO
golaž dirkač
Prispevkov: 25
Pridružen: 19 Jul To, 2011 09:28

Re: Sklep upravnega odbora ZDKCS

Odgovor Napisal/-a HANKO » 22 Dec Po, 2014 14:35

Joj, Milerčku je zmankal denarja. 30 jurjev je zapravil za konje, 15 jurjev za sulkye, zdaj mu pa centrala ne naredi dirk. Dajmo zbirat vsak po 20€, da ga rešmo. Pa še nekaj takih prijateljev ima, tudi njim je težko.

ani
nedokazani talent
Prispevkov: 64
Pridružen: 08 Jul Ne, 2007 10:18

Re: Sklep upravnega odbora ZDKCS

Odgovor Napisal/-a ani » 22 Dec Po, 2014 15:58

Dirke v LJ so ble letos res dobro organizirane in res svaka vam čast. Ampak Darja, ni problem v tem. Meni se tudi zdi zelo nespametno, da se denar, ki je strogo namenjen dirkam za FRA kobile, njim vzame vstran in se razdeli med "naše" dirke. To je kraja in je kaznivo. Sploh bo sranje, če bo sledila prijava na fra zvezo in uet. Potem pa se lahko kasneje obrišemo pod nosom ne samo za te dirke, pač pa posledično tudi PMU, od katerih bi imeli korist tudi slovenski in ljutomerski kasač, pa ker bo Slovenija ožigosana kot lopovska, dvomim, da bo še kdo na kakršen koli način hotel sodelovati z nami.
Digedo, SECF je zveza oz. organizacija, ki ima zelo dobro opredeljen statut, red v delovanju in točno opredeljeno, komu, koliko in zakaj namenja ta denar. Niti približno to ni dobrodelna ustanova, ki bi nam posojala denar da bi ga mi porabili za pripuste. Za ta namen lahko med drugim tudi pokličeš banko, če želiš pripustiti najdražjega francoskega plemenjaka.

Nič si ne želim bolj, da tote Štefanove dirke v Ljubljani minejo mirno, ker so nekaj novega in ziher sem, da bo opet super, tak, kak je blo vsake dirke letos. Nagradne sklade pustite francoskim kobilam tako, kot jim pripadajo!
Gospod Sedej, ne vem, kasj se vam je zgodilo, da ste tako spremenili mnenje glede fr. kobil. Bili ste en izmed najbolj gorečih zagovornikov projekta! če pa se želite izpogajati za novo pogodbo z novimi pogoji, pa to naredite, ko bo ta pretekla. Pa ne utrujejte in ne delajte zgage do 26.12. Kaj pa bo kasneje, pa pride kasneje. Itak je že tradicionalno, da je zimski čas kot nalašč za zdrahe in grdo gledanje :evil:

trans
nedokazani talent
Prispevkov: 46
Pridružen: 22 Okt Sr, 2008 12:34

Re: Sklep upravnega odbora ZDKCS

Odgovor Napisal/-a trans » 24 Dec Sr, 2014 10:36

gospodična ANA,

- koliko francoskih kobil imate vi?

- koliko vaših konjev tekmuje na stezi?

- koliko dirk ste v življenju odpeljali?

Za odgovore že v naprej najlepše hvala.

ani
nedokazani talent
Prispevkov: 64
Pridružen: 08 Jul Ne, 2007 10:18

Re: Sklep upravnega odbora ZDKCS

Odgovor Napisal/-a ani » 24 Dec Sr, 2014 14:34

Gospod(a) Trans,
Pri vsakem vprašanju enak odgovor: toliko kot ti oziroma dovolj. Porazdeli si odgovore, kot ti paše. Malo ti bom pomagala:
1. Zaenkrat nisem lastnica nobene francoske kobile. Zaenkrat. Veš kak pravijo... če bi bil vedež, ne bi bil revež... To ni pomembno. Spet zaenkrat. Če pa bodo trenutni odločitvi ne vem koga iz centrale in okolice sledile sankcije in po možnosti še kako vračanje denarja francoski rejski zvezi, potem pa bo verjetno zelo pomembno. Ker če je že zdaj problem za denar, ne vem, od kod bi ga v tem primeru vzeli. Verjetno bi še oklestili končno izplačilo na trr lastnikov.
2. Lastništvo ni relevantno dejstvo. Boljše bi zastavil vprašanje, če bi me vprašal, koliko časa namenjam kasačem. Odgovor je enostaven. Preveč. Ne da se mi seštevati, koliko je to točno, reciva, da je to kar dobrih 20 let. O jezus ... :shock: Potem je na tem mestu tudi vprašanje, koliko denarja sem zrivala v konje, s katerimi sem oziroma s katerimi trenutno delam. O tem še bom manj razmišljala, ker me začne glava pečti.. :roll: Če pa je pri tebi osnova vsega lastniški papir, pa sproti preverjaj podatke na cetrali. Bodo hitro posodobljeni, in si preštej, koliko jih je v mojem lastništvu. Za začetek ne bo pretežko :) No. Da ne odidem predaleč od vprašanja... trenutno je na stezi eden in ta je prekleto dober. Več si vsi mi, ki z njim delamo, ne moremo želeti. Mogoče edino še kako zmago z Mariem v kiku.
No, in tu je moj odgovor na tretje tvoje vprašanje: nobene dirke nisem in ne bom odpeljala. Bolj ziher se počutim za ograjo. Mi je pa v prekleto veliko zadovoljstvo, da se imam veseliti uspehov, za katere vem, da sem tudi sama zaslužna 8)
Drugo leto pričakujem moje prvo žrebe o mnogih, ki bodo, definitivno tudi v mojem lastništvu. Ja, tudi rejka sem. Nekdo pač mora nadaljevati, kar so predniki končali. Bom začela pisati sprotne stroške na papir, in ko bodo (če bodo) žrebeta na stezi, ti jih z veseljem seštejem in pokažem. Za mene ima tako ali drugače vloženi denar ogromno podlago,sploh zato, ker nisem glih strašno bogata, namreč... Ti konji, ki so bili, so in ki bodo, so moj denar. In prekleto me briga, kaj se tu dogaja!
Veš kako pravijo... Kdor kupi vstopnico za katero koli tekmo, ima pravico izraziti svoje mnenje. Sploh, če je vpleten v samo dogajanje še bolj intenzivno, ne pa samo tistih par ur, koliko traja tekmovalni dan.
Upam, da sem bila dovolj jasna. Če pa še te kaj druga zanima, ti z veseljem odgovorim, oziroma pomagam do odgovora. V petek po četrti dirki man na voljo ves čas na svetu. Če pa se ti ne bo dalo do tja stopit, pridem do tebe. Vem, kje te najdem. :)
Hvala tudi tebi:) najlepša hvala:)

viktor
golaž dirkač
Prispevkov: 29
Pridružen: 28 Mar Pe, 2008 15:09

Re: Sklep upravnega odbora ZDKCS

Odgovor Napisal/-a viktor » 08 Jan Če, 2015 18:42

Zanimivo branje.
Če bi ostali naredili toliko za kasaške dirke, kot teli pisci, v Sloveniji ne bi bilo nobene dirke. Tipična slovenska slika. Največ govorijo tisti, ki najmanj naredijo, pametujejo, kritizirajo, ko pa je treba prevzeti neko odgovornost in nekaj narediti, jih ni pa nikjer. Nekateri ne čutijo niti toliko odgovornosti, kljub temu, da njihov klub ne pokriva obveznosti izvedbe dirk iz naslova štartov, da bi prišli na delovno akcijo pred njihovo dirko, pa vseeno pametujejo. Bo kar držalo, da je tisto, kar je zastonj, nikoli ni bilo in ne bo dovolj dobro, je ničvredno in nespoštovano. Vedno vredno posmeha.

Za nekatere iz tega foruma, lahko rečem, da prav odganjajo sponzorje in podpornike, nespametno kritizirajo na neprimeren način, ali pa se trudijo biti še posebej žaljivi. Kaj lahko reče človek za Zvonka O., ko pride na dirkah po pokal in na vse pretege kritizira naše kasaštvo z vsem pesimizmom, ki ga premore, mi pa delamo dirke, iščemo sponzorje in jim ob takih priložnostih razlagamo, da ni čisto tako. Spet drugi svoje težave rešujejo z izbranimi žalitvami. Za gospodično iz Prlekije, ki veliko ve v tem forumu, smo bili na družabnem omrežju, po njenem mnenju, zaradi premajhnega števila predvidenih dirkalnih dni v Stožicah predpreteklo sezono, imenovani kot »LJUBLJANSKI IDIOTI«.

Najbolj se je potrudil z žalitvami gotovo Muller. Človek se poskuša vživeti v vso njegovo nesrečo, ko ob oblici denarja, žal pa ob malo znanja, ne dosega njemu željenih rezultatov. Pa ravno njemu gre na roko nizek nivo dirk, da so njegovi konji vsaj občasno na nagrajenih mestih. In za to bi moral biti vsem, ki delajo dirke, še posebej hvaležen. Žal pa je ves svoj primitivizem zlil na papir in pokazal tudi tistim, ki kasaštvo spremljajo kot opazovalci in sponzorji, kakšne negativne kalibre premore naša srenja. Lahko jim rečemo – nekoristni negativci.

In tu se moramo vprašati, ali bomo postavili nivo tolerance teh negativnih ekscesov ali ne. Po mojem mnenju je takšen primer veliko hujši kot lanski mali ravs v afektu med prikolicami, za kar so dobili naši tekmovalci, žal takšno merilo ne velja za vsakega in je to vprašanje za predsednika, zelo hude kazni. Muller je zaradi teh žalitev gotovo veliko bolj primeren za disciplinski ukrep. In če bo dobil prepoved udejstvovanja v kasaštvu v vseh oblikah doma in v tujini za dobo enega leta, bo bila takšna kazen kar pravšnja. V času mirovanja in razmišljanja se bo lahko malo »spustil vase«, potem pa se bo lažje odločil, ali je ta šport sploh še za njega.

Napačno je tudi razmišljanje, in nekateri to radi izkoriščajo, da kasaški šport v Sloveniji potrebuje vsakega, ki ima kasača. Prišli smo do točke, ko se bo pač treba nekaterim negativcem zahvaliti za sodelovanje. Ljudi, ki vedno nekaj zahtevajo in pričakujejo, žalijo, blatijo, nikoli pa ne čutijo odgovornosti, da tudi sami kaj pripomorejo k tem športu, v skladu z njihovimi možnostmi, nimajo tu kaj početi.

Kar se tiče dirk s francoskimi konji, nisem slišal še nobenega, da bi bil proti Francozom, kakor navajajo posamezniki. Ne vem pa, zakaj bi moralo biti samo tako, kot so si zamislili oni, brez kompromisov in brez mnenj ali predlogov organizatorjev dirk. Če pa v Ljubljani ni bilo finala, pa nekateri točno vedo, zakaj ga ni bilo.

Trenutno stanje našega kasaštva pri nas še ni dovolj zrelo, da bi ljubljanski klub delal več dirk kolikor je potrebno, tako kot preteklo sezono. Najprej bo potrebno urediti osnovne odnose v kasaški srenji, vzpostaviti osnovno spoštovanje, počistiti z nesnago, ki je kasaštvu samo ovira, prepričati člane, da je to naš skupni projekt, predvsem pa vsem dopovedati, da so rešitve samo v naših rokah, pa tudi zelo blizu.

Če pa bomo v Ljubljani slučajno izvedli kaj več dirk, bo pa to nagrada za tiste klube in konjarje, ki si to zaslužijo. Dirke bodo z višjimi nagradnimi skladi in za povabljene konje. Dirke francozov bodo, če boste zainteresirani vsaj nekaj naredili za to in krili del stroškov, ali jih pa ne bo. V vsakem primeru pa lahko v Stožicah vsakdo organizira dirke. In če bi se skupaj našli tisti, ki ste »kritiki«, v takem primeru bi dobila vaša besedičenja drugačno težo, vas pa bi začeli jemati malo bolj resno.

Kljub vsemu pa je res, da je kasaški šport, med ostalimi športi v Sloveniji, po moji oceni edini, ki je kljub krizi v zadnjih dveh letih naredil bistven korak naprej. In tega nam ni treba pokvariti.

Viktor

Komentator
golaž dirkač
Prispevkov: 1
Pridružen: 26 Sep Pe, 2014 15:23

Re: Sklep upravnega odbora ZDKCS

Odgovor Napisal/-a Komentator » 09 Jan Pe, 2015 18:11

Čestitke, g. Dolinšek!

Končno še nekdo, ki razume, da organizacija dirk ni od boga dana. Dejstvo, da imaš denar in voljo, da kupiš konja, ne pomeni, da mora zaradi tebe nekdo organizirati dirke. Klubi so obvezni organizirati dirke ampak klubi so člani, se pravi - vsi mi. Ko se bodo 'naši teoretiki' tega začeli zavedati, se bo morda tudi v praksi kaj premaknilo.
Sicer pa predlagam, da vso to odvečno energijo uporabite za kaj koristnega, ne pa za žalitve in razprave, ki nobenemu ne koristijo.

Lep pozdrav vsem, ki pridno trenirate in skrbite, da bomo letos imeli kje dirkati, namesto, da bi se ukvarjali s politiziranjem.

Komentator

Jože
golaž dirkač
Prispevkov: 1
Pridružen: 09 Jan Pe, 2015 09:53

Re: Sklep upravnega odbora ZDKCS

Odgovor Napisal/-a Jože » 09 Jan Pe, 2015 19:32

Jaz pa bom rekel: Sram vas bodi, gospod Dolinšek!
Da tako grdo govorite, med drugim tudi o svojih članih, ni nivo, na katerem se pogovarja neki direktor in predsednik nekega kluba! Če bi bili Vi, kot predsednik, sposobni česar več, kot pa samo tarnati o tem, kako za druge dirke delate, da majo kje dirkati, bi verjetno gospoda Mullerja znali motivirati v tej smeri, da bi sam prispeval nekaj denarja za organizacijo dirk! A verjemte, on se zagotovo ne sekira, ko vi užaljeno tulite po njem na tem forumu.
Gospodična iz Prlekije, na katero ste se v naslednjem odstavku spravili, je vsega spoštovanja vredna. Res ima včasih predolgi jezik in po mojih ocenah še vedno naivno verjame, da bo trenutna sestava, ki upravlja s kasaštvom pri nas, stvari spravila v red, pove stvari direktno in, z razliko od Vas, ne laže. Če bi Vi bolje prebrali njeno objavo na družabnem (in ne družbenem) omrežju, bi videli, da Vas sama nikjer ni označila za idiote, ampak so to bili čisto drugi ljudje. Če pa se sami počutite tako, pa je to Vaš problem. Torej si ne zmišljujte nekaj tja v beli dan.
Najbolj sram pa Vas bodi, ker ste Zvonka Osterca označili za jamrajočo prikazen, ko si hodi po pokale. Kaj ste mu fauš, da sami ne dobite pokalov? Polni dnarja ste, kupte si poštenega konja! Kaj vam hasne top sulky, če je motor za nič! Osterc in Vi niste vkup krav pasli, ker če bi, bi Vi vedeli marskikaj več o kasaškem športu. Toliko konj, kot jih sam ima tenutno, jih Vi ne boste nikoli imeli. Tako da pokažite spoštovanje do ljudi, ki še to siromaštvo od kasaštva gor držijo. Ne samo s Francozi, pa Italijani. Sam Osterc je reko, da če ne bi še hranil Ljutomerskega kasača, niti dveletne dirke za te ljutomerske kasače ne bi mogli spelat. Tak da malo vklopte možgane, prej ko pljuvate po takih ljudeh!
Lahko pa ste brez skrbi, da ne boste delali nobene selekcije v tem športu, še najmanj pa med ljudmi, ki se s tem ukvarjajo in ki, z razliko od Vas, poleg denarja v to vložijo še svojo dušo. Ker če se to zgodi, boste na občnem zboru sedeli sami s sabo, ker boste s svojim obnašanjem od sebe nagnali še tistih nekaj, ki Vas podpira v tej neki Vaši čudni iluziji.
Nekaj ste blebetali o tem, da naj vsi nekaj naredijo. Ja Viktor Dolinšek, a ne delajo? Če samo te tri, ki ste jih tako grdo popljuvali, izpostavim: Muller kupuje konje, in ne špara. Vozi se po tujini, kjer se vi nikoli ne boste. Ta vikend štarta na Vincennesu. Simpatična prleška gospodična piše krasne članke za revijo KAS, ki je, verjemite mi, brez nje ne bi bilo. Ali pa bi bila zelo tanka. Promovira kasaštvo in piše sestavke, ki jih Vi nikoli ne boste sposobni napisati. Osterc pa redi konje, in tekmuje z njimi vsepovsod, kjer Vi nikoli ne boste. Vzredil je konje, ki jih Vi nikoli ne boste! Pa nima toliko denarja kot Vi. Mogoče bi bilo fajn kak vikend preživeti pri njem. Bi se še česar naučili.
Če niste sposobni športno prenesti poraza in kazni, se sami odstranite iz kasaštva. Če želite začeti s selekcijo, jo začnite pri sebi. Če pa želite, da drugi več naredijo za ta šport, pa jim dajte možnost in plac. Nimajo ne možnosti in ne prostora, da se priključijo in kaj naredijo, ker ste tako v LJ kot drugod po Sloveniji pri vrhu tako ali tako najraje eni in isti!
Za dirke pa se ne bojte. Ni samo stožiški hipodrom v Sloveniji, in ne delate samo Vi dirk. A to pljuvanje se lahko hitro maščuje. Pazite, da ne boste ostali sami hipodromu!
Jože

Odgovori