Obvestilo rejcem

KRZS naproša vse rejce, katerih kobile so letos že žrebile, da ne pozabijo v roku 28 dni po žrebitvi na Veterinarsko fakulteto poslati POROČILO O ŽREBITVI in ORIGINALEN PRIPUSTNI LIST, v kolikor to še do zdaj niso storili! Za sebe si naredite kopijo pripustnega lista. Kdor ne bo pravočasno poslal originalni pripustni list, bo ob registraciji žrebeta moral doplačati pristojbino v višini 20 €( po ceniku VF)
NEVESTNO POŠILJANJE PRIPUSTNIH LISTOV JE ŠE VEDNO VELIKA SLABOST NAŠIH REJCEV!!! ( tudi nevestno plačevanje skočnine žrebčarjem)
Pogoj za registracijo žrebeta je pripustni list s poročilom o žrebitvi (katerega se torej pošlje v roku 28dni od žrebitve). Žrebe mora ob nogi matere biti pripeljano na v naprej določena čipirna mesta. Prisoten mora biti veljaven ID kobile. Če je kobila uvožena, mora biti vpisana v Centralni register kopitarjev in imeti izdan veljaven export certifikat.
Obveščamo rejce dvoletnih kasačev, da je UO KRZS sklenil, da bomo vsem dvoletnikom, ki se bodo letos preizkusili na tekmovalnih stezah in potrdili kvalifikacijski čas,  razdelili subvencijo v skupni vrednosti 3.000,00 €. Če jih bo štartalo 10 bo na vsakega odpadlo 300 €, v ostalem primeru manj ali več. Malo za spodbudo treninga mladih konj.
KRZS

AVG