KASAŠKA  ZVEZA  SLOVENIJE
Kasaška akademija 2018

7. 2. 2018 je bila na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani že 6. kasaška akademija, na kateri so bile podeljene nagrade in priznanja za dosežke v sezoni 2018. Galerija

Obrazložitve nagrajencev:

Voznica
Lučka Müller

Za Lučko Müller je sanjska sezona 2018. S svojimi konji je ciljno črto kot zmagovalka prečkala kar 7-krat, ob tem pa osvojila še 3 druga mesta in eno tretje. Odkar Kasaška zveza Slovenije prireja kasaško akademijo, tako uspešne voznice še nismo imeli.
Sijajen tandem sta tvorili predvsem s petletno Ain't She Perfect, s katero sta se veselili kar petih zmag, po enkrat pa se je prvega mesta razveselila še z doma vzrejenim Hells Woodom in francosko kobilo Aurore Delo.
V 26 nastopih je Lučka Müller zbrala skoraj 7 tisoč evrov denarnih nagrad. Skupaj z možem Alešem sta s svojim podjetjem Fonar d.o.o. kot lastnika lani zabeležila 10 zmag, kar je največ med vsemi lastniki v Sloveniji.

Lučka Müller je postala najboljša voznica na kasaških dirkah za sezono 2018.

 

DP2
Varele HB

Med dveletniki je absolutni zmagovalec sezone Varele HB, ki je slavil trikrat, tudi v državnem prvenstvu in pri nas prave konkurence ni imel. Le v prvem nastopu je moral priznati premoč odličnemu Italianu KP, sicer konju slovenskega rejca, a iz avstrijskega registra, od takrat dalje pa je dozorel in pokoril vso domačo dveletno konkurenco.
Varele je edini dveletni kasač, ki se je na lestvici konj po točkovanju za konja leta zavihtel med najboljših 30 konj, hkrati pa je nov šampion v hlevu trenerja Slavka Makovca iz Ljutomera. Makovec se v svoji karieri lahko pohvali tudi z zmago v derbiju, sicer pa je skozi njegove trenerske roke šla kopica vrhunskih kasačev – Luther King, Lenny Joe, Larry King, Leona II in mnogi drugi.
Varele HB je potomec druge generacije plemenskega žrebca Impeto Grifa in kobile dolenjskega rejca Janeza Košaka Valcume.


DP3
Magic Look

Državno prvenstvo 3-letnikov je letos osvojil Magic Look, ki je v svoji generaciji pokazal najbolj konstantno formo. Magic je bil prvi tudi po uvrstitvah in to v zgolj šestih nastopih. Zbral je 4 zmage, eno drugo in eno tretje mesto. S tem je med vsemi slovenskimi konji osvojil po uvrstitvah visoko peto mesto, na seznamu za konja leta pa je bil enajsti.
Magic Look je plod rejskega dela Janka Sagaja, ki je sparil kobilo Vitacelove reje Manisho Vito s preizkušenim francoskim plemenskim žrebcom Look de Starjem.
Magic je tako Janku Sagaju prinesel novo rejsko lovoriko, ki se jih je njegovi domači vitrini nabralo že zavidljivo število. Nazadnje je pred dvema letoma s Tars Starsom osvojil Šampionat Slovenije, v prvenstvih 3-letnikov pa je to njegova druga zmaga po Digedoju leta 2009.


Derbi
Peterka I

Samo omemba.

 

Šampionat in Jesenski kriterij

Narcis Peški

Narcis Peški je bil med starejšimi slovenskimi kasači letos razred zase. Odnesel je obe rejski lovoriki, tako junijski šampionat Slovenije v Krškem kot septembrski Jesenski kriterij v Stožicah, ob tem pa dosegel še 3 zmage in veliko drugo mesto v veliki dirki treh dežel v Badnu, kjer je postavil izjemen osebni rekord 1:16,7 na 2600 metrov. 
Mejnike je Narcis prestavljal predvsem meseca septembra, ko je v le treh nastopih zbral čez 8000 evrov nagad – najprej je zmagal Ljubljansko miljo (sklad 10.000 evrov), nato je bil drugi v Badnu (sklad 10.000 evrov), za konec pa je osvojil še Jesenski kriterij (sklad 3500 evrov).
Narcis je s skupnim zaslužkom čez 10.000 evrov drugi »najbogatejši« slovenski kasač ter tretji Slovenec po uvrstitvah.
Marko Gorenc je tako ponovil sanjsko leto 2012, ko je z Angelom Sirriusom prav tako osvojil obe rejski dirki za starejše slovenske konje.

 

Prva zmaga v karieri

Alen Luzar, Rok Heric, Vesna Šuštaršič

Vesna Šuštaršič na kasaških dirkah še zdaleč ni novinka. Potem ko je iz sedla presedlala tudi na kasaški sedež je kmalu ugotovila, da ji tudi vožnja kasaških konj gre čisto dobro od rok. 
Prvič je na sulki sedla avgusta leta 2015 in s konjem Los Angelesom odpeljala svojo prvo dirko. Svojo krstno zmago je dočakala na junija dve leti kasneje s svojo varovanko Taxi NP, na domačem šentjernejskem ovalu. Po premiernem slavju sta dobili dodaten zagon in v istem letu zbrali še dve zmagi.

Rok Heric prihaja iz znane kasaške družine Hericovih iz Kokoričev. V sulkiju sta blestela že njegov ded in kasaški mentor Danijel Heric ter oče Boštjan. Rok ni potreboval veliko časa, da je že pokazal talent, ki mu je bil položen v zibko.
Potem ko je leta 2017 s kobilo Atalante Reyjac šele spoznaval svet kasaške dirke iz vozniškega sedeža, je lani prestavil v višjo prestavo. Predstavil se je tudi z domačim konjem Le Mansom, za katerega je večkrat zatrdil, da gredo vse zasluge za pripravo dedu Danijelu.
Le Mans in Rok sta se odlično ujela in v štirih nastopih zbrala kar 3 zmage. Njuna prva, 15. julija v Ljubljani je bila hkrati tudi Rokova krstna zmaga v karieri.

Alen Luzar, sicer doma iz Šentjerneja, a že nekaj let stanujoč v Ljubljani, se je na kasaška pota podal dokaj pozno. Najprej kot opazovalec, nato pa kmalu tudi kot trener. Skupaj s partnerko Urško Dular sta se odločila za nakup konja Luxusa. Vera v konja in trdo delo sta se jima bogato poplačala. Po nekaj zelo spodbudnih prebliskih leta 2017 sta Alen in Luxus v lanski sezoni postala tandem, ki je osvojil marsikatero srce neodvisnih kasaških navijačev.
Sezono sta otvorila z zmago v Ljutomeru, kasneje pa dodala še dve prvi mesti. Aprilsko nepozabno slavje je bila hkrati tudi prva zmaga kariere za Alena Luzarja kot voznika. Da se zares odlično ujameta sta kasneje potrdila še v veliki nagradi ljutomerskega kasača v Ljubljani, kjer sta osvojila tretje mesto. 

 

Lastnik
Mitja Slavič s.p.

Mitjo Slaviča je znova na vrh tabele najboljših lastnikov kasaških konj v Sloveniji lani vnovič dvignila najboljša kasaška kobila vseh časov, rojena na slovenskih tleh, Romi MMS. Romi je namreč še drugo zaporedeno leto preživela v treningu v Franciji pri trenerju Philippu Billardu in zbrala skoraj 70.000 evrov zaslužka. Svoje nastope je v lanskem letu zaključila s fenomenalno predstavo in zmago na najslovitejšem evropskem kasaškem ovalu – Vincennesu.
V petnajstih nastopih je Romi lani osvojila dve zmagi in še eno drugo mesto, izenačila pa je tudi svoj osebni rekord 1:11,4, a tokrat celo na srednjo distanco.
Statistiko Mitje Slaviča kot lastnika pa so dodatno zapolnili še drugi konji. Romijina sestra Vanilla MMS je namreč lani dosegla tri zmage v »domači« Italiji, k temu pa dodala še dve drugi mesti. Delux MS je še januarja z vrhunsko predstavo osvojil dirko PMU na Dunaju, nato pa so ga Slavičevi prodali v Nemčijo, kjer je navduševal in poleti postavil celo absolutni rekord slovenskih konj na srednjo distanco.

Mitja Slavič je lani kot lastnik osvojil 6 zmag in 3 druga mesta ter zbral več kot 78.000 evrov zaslužka, s tem pa prejel naziv najboljši lastnik kasačev za leto 2018.

 

Rejec

Janez Dolinšek

Janez Dolinšek se je vrnil med najboljše rejce kasaških konj v Sloveniji. Tokrat kar na sam vrh! Nekdanji predsednik rejske organizacije se lahko v letošnji sezoni pohvali z več kot 13 tisoč evri prisluženih nagrad s strani konj, ki jih je vzredil v svojem hlevu na Peči pri Grosupljem, v katerem mu pomoč nudijo hči Ajda z možem Markom Gorencom ter vnuka Vid in Neža, ki sta med najaktivnejšimi tekmovalci v dirkah s poniji. 
Hlev Peški, ki ga je Janez imenoval po domači vasi, že nekaj let sodi med najuspešnejše lastnike v Sloveniji. Vrhunske uspehe so pred časom dosegali z Angel Sirriusom, sedaj pa ga je več kot uspešno nasledil doma vzrejeni Narcis Peški. Narcis je letos osvojil obe rejski lovoriki za starejše slovenske kasače, Šampionat in Jesenski kriterij, ter z zaslužkom čez 10 tisoč evrov v točkovanju za konja leta osvojil drugo mesto. Poleg njega so v sezoni 2018 nastopili še Nikolaj Peški, Mariposa Peška in Morana Peška.
Janez v reji kasačev ne popušča, kar dokazuje tudi investicija v izboljšanje genetskega materiala, predvsem s kobilami iz Italije, med katerimi velja omeniti predvsem preizkušeno kobilo Basic. Njene prve potomce iz hleva Peški pričakujemo kmalu, zato se za nadaljevanje vrhunskih rejskih rezultatov Janezu Dolinšku ni bati.

Janez Dolinšek je najboljši rejec kasačev za sezono 2018.

 

Voznik/trener

Jože Sagaj ml

Jože Sagaj mlajši se je v letu 2018, po letu premora, vrnil »na prestol«, potem ko je lani »zlato čelado«, nagrado za najboljšega voznika sezone, za eno leto prepustil Mitji Slaviču. Jože Sagaj mlajši je bil pred tem dolgoletni najboljši kasaški voznik Slovenije, predvsem lani pa je pustil izjemen pečat tudi kot trener. 
V statistiki voznikov in trenerjev je v pregledu leta 2018 v vseh možnih kategorijah na prvem mestu – z 21 zmagami kot voznik in 14 kot trener ter zaslužkom nepredstavljivih 53 tisočakov evrov kot voznik in dobrih 44.000 evrov kot trener, je v obeh selekcijah daleč pred konkurenco.
Njegova glavna aduta sta bila Breve Des Baux, sijajna francoska 7-letnica, ki je slavila kar 7 zmag, in njen mlajši rojak Eros Josselyn, ki je zbral enako število zmag. Oba sta v sicer v lasti srbskega lastnika Dejana Bačića.
Breve je še drugo leto zapored suvereno osvojila krožno dirko francoskih kobil Tour Trotteur Francais Slovenie, v 13 nastopih pa je zaslužila slabih 10 tisoč evrov. Serijski zmagovalec Eros je bil drugi najuspešnejši kasač sezone po zaslužku, saj je s štirimi zmagami na francoskih hipodromih, še dvema v Sloveniji in z velikim triumfom v cenjeni madžarski dirki Hungarii, zbral več kot 34.000 evrov. Postavil je tudi izjemen osebni rekord 1:13,9 na 2300 metrov dolgi progi.
Jože Sagaj je kot voznik v svojo bogato zbirko osebnih trofej dodal novo zmago v državnem prvenstvu za dveletne kasače, ki ga je osvojil z Varelejem HB lastnika in trenerja Slavka Makovca.

Jože Sagaj mlajši je osvojil naziv najboljšega voznika ter najboljšega trenerja kasačev za kasaško sezono 2018.

 

Konj leta

Didier Bleu

Lani prvič je konj leta določen po posebnem točkovanju, ki ga je v začetku leta sprejel Strokovni odbor Kasaške zveze Slovenije. Z več kot 1000 točkami prednosti je naziv osvojil Didier Bleu. 
4-letni Didier Bleu je potomec italijanskega žrebca Gruccione Jeta in slovenske kobile Dinice. Letos je blestel praktično skozi vso sezono in v 16 nastopih zbral kar polovico zmag. Bil je najboljši kasač v Sloveniji po uvrstitvah, osmi po rekordu in peti po zaslužku. Po zaslužku med izključno slovenskimi kasači je bil z naskokom najboljši, po rekordu pa je s sijajnim časom 1:14,4 zasedel četrto mesto. 
Med posameznimi dosežki moramo omeniti predvsem zmago v Pokalu mesta Ljubljana, novi rekord hipodroma Polena ter tretje mesto v derbiju 2018. K temu je sijajni »Didi« dodal še dve zmagi v Italiji - slavil je konec novembra in sredi decembra na hipodromu v Trevisu.
Didier je nase opozoril tudi s tretjim mestom v prestižni Ljubljanski milji po dih jemajočem finišu. Navdušil je tudi predteku in finalu krožne dirke 4-letnikov ter memorialu Mirka Hanžekoviča.

Ni jih malo kasaških poznavalcev, ki se strinjajo, da Didier glasno trka na vrata skupine najboljših slovenskih kasačev. Ob napredku kot ga kaže do sedaj bo vsekakor eno glavnih kasaških imen prihajajočih sezon, trenutni karierni zaslužek približno 20.000 evrov pa utegne še krepko narasti.

Didier Bleu je rejski produkt Darje Trontelj Dolinšek, ki je hkrati tudi njegova redna voznica na dirkah v Sloveniji. Po Didierjevi zaslugi je Darja osvojila drugo mesto med kasaškimi voznicami sezone, na seznamu rejcev pa je po uvrstitvah celo premagala vse ostale slovenske rejce. Lastnika Didier Bleuja sta Viktor in Jošt Dolinšek iz Police pri Grosupljem. Didierjevi rezultati so jima pomagali, da sta se na lestvici najboljših lastnikov tako po uvrstitvah kot po zaslužku prebila v najboljši deseterico.

 

Nagrajenci za življenjsko delo

Slavko Makovec

Rojen 1946 na Razkrižju. Slavko Makovec se je kot otrok navdušil za konje, ko jih je opazoval pri sosedu na Razkrižju. Večkrat so ga vzeli zraven, ko so se s konji peljali v Čakovec na sejem. Že od mladosti je obiskoval kasaške dirke.
Slavko Makovec je bil vse do upokojitve uspešen obrtnik. Njegova dejavnost je bila izdelava kravat in športnih oblačil. Svojo obrtno dejavnost je pričel leta 1972. Od prvotno zaposlenih dveh delavcev je povečal število zaposlenih na 40.
Svojo željo, da bi imel lastnega konja, je uresničil leta 1991. Kupil je Leono II. od rejca Zvonka Osterca iz Križevec pri Ljutomeru. Z Leono II. se je pričelo njegovo novo življenje s konji, katere je redno treniral, zmagoval in jih imel rad. Slavko Makovec ne pozna grobega dela s konjih. Vse svoje uspehe je dosegel s potrpežljivostjo, razumevanjem življenja konjev in ljubeznijo do teh plemenitih živali.
V vzreji kasaških konj je bil zvest rejec ljutomerskih kasačev. V njegovi lasti so ljutomerski kasači, materne linije Fulma in Lepke. Iz teh dveh maternih linij ljutomerskega kasača prihaja več zmagovalcev derby-jev. Po svojih izkušnjah in uspehih se je odločil za rod Lepke, ljutomerskega kasača, ki je eden najštevilčnejših in najhitrejših, ne le na območju Slovenije, ampak tudi v tujini (G.R.LIME 1:12,4) na Švedskem.
Slavko Makovec je redil, treniral in zmagoval do danes s 15 kasači. Tekmovati je pričel leta 1992. Njegova prva kobila Leona II je leta 1992 osvojila Državno prvenstvo za 2-letne slovenske kasače.
S svojimi konji je Slavko Makovec zmagal na rejskih dirkah za 2., 3. in 4-letne Slovenske kasače. Lenny Joe je leta 2013 v Ljutomeru zmagal na državnem prvenstvu 3-letnih slovenskih kasaških konj.
Njegov najuspešnejši ljutomerski kasač je LUTHER KING, ki ima 22 zmag. Njegove zmage so:
- leta 2015 - Državno prvenstvo 3-letnih slovenskih kasačev,
- leta 2015 – v Budimpešti Marschal coop, največja dirka na Madžarskem, za 3-letne kasače, rekord 1:18,7/dolga proga,
- leta 2016 - 26. Slovenski kasaški derby, rekord 1:17,6
- leta 2017 –Ljubljanska milja, Jesenski kriterij na 2600m rekord 1:17,1,
- Pokal mesta Ljubljana, Spominska dirka Marka Slaviča st., Franca Zorka,.
Luther King je bil kot štiriletnik konj leta. 
Leta 2017 je v Avstriji na Dunaju na dolgi progi 2600 m postavil rekord slovenskih kasačev 1:14,9.
V lanskem letu je njegov konj Varele HB zmagal na državnem prvenstvu za 2-letne slovenske kasače.
Za uspehe Slavka Makovca v reji ljutomerskega kasača mu je Kasaški klub Ljutomer, na slavnostni akademiji ob 140-letnici svojega delovanja 12. septembra 2014 v Kulturnem domu v Ljutomeru, podelil priznanje s skulpturo konja-kasača za ohranjanje reje ljutomerskih kasačev.

 

Tone Družovec (posthumno)

Je  bil v metropoli Slovenskih Goric in celi Sloveniji poznan kot oseba, ki je bil s srcem in dušo predan konjeniškemu športu in vsemu kar je s konji povezano. 
V konjeništvo se je vključil v Konjeniškem društvu Slovenske Gorice Lenart, kjer je opravljal prav vsa dela- kot član, tajnik, blagajnik in na koncu dolgoletni predsednik tega kluba.
Bil je gonilna sila kluba, njegova velika vrlina pa je bila umirjenost in vzdrževanje dobrega vzdušja v klubu.
Vsako leto je predano  s člani pripravljal vsaj dve prireditvi, pozneje eno, bil je zelo znan po tem, da je bil prijeten in dober gostitelj na konjeniških  prireditvah.
Hipodrom Polena v Lenartu kjer domuje Konjeniško društvo »Slovenske Gorice« Lenart, je skozi leta svojega predanega in aktivnega delovanja pomagal s svojimi člani prenavljati, posodabljati in vzdrževati. Skupaj z občinskim vodstvom je uspel pridobiti tudi klubske prostore; vedno se je urejala tekmovalna steza, ograja ob stezi, privezi za konje, prostori za shranitev sulkijev in orodja ipd.
Tone se je poskušal tudi kot rejec kasaških konjev,  ko je nabavil kobilo Deklico.
Zelo se je veselil vsakega športnega uspeha svojih članov kluba.
 Zadnja leta ga je pričela pri njegovem delu ovirati njegova bolezen, zato je na svojo željo predal predsedniško mesto novi generaciji, sam pa je do zadnjega sodeloval v Klubu kot podpredsednik.
Kljub načetemu zdravju se je vedno udeleževal klubskih aktivnosti, prav tako pa je bil vesel uspeha Kmetijsko obrtniškega sejma KOS Lenart, ki ga je Konjeniško društvo pričelo organizirati pod njegovim predsedovanjem.
V konjeniških krogih je bil spoštovan in dobrodošel sogovornik in takega ga bomo ohranili v našem spominu.
Tone nas je zapustil julija lansko leto.
Hvaležni mu ostajamo za vse kar je dobrega storil za konjeništvo v Lenartu in Sloveniji.

Lenart 5.2.2019
Zapisal: F. Lovrenčič

 

Vojo Maletić

Vojo Maletić prihaja iz kraja Bobota pri Vukovarju na Hrvaškem. S kasaškim šprtom se je začel ukvarjati leta 1972 v Osijeku. Kot voznik je na dirkah prvič nastopil leta 1975. Pred razpadom bivše države je dosegel skoraj 60 zmag. Največje uspehe je dosegel s kobilo Milovanko, s katero je osvojil skoraj vse možne lovorike: prvenstvo dveletnikov, prvenstvo triletnikov, kasaški derbi, dvakrat Dirko maršala Tita in šampionat Jugoslavije. 

Beg pred kruto državljansko vojno ga je jeseni leta 1991 pripeljal v Slovenijo. Sprva h Krušiču v Radomlje, potem pa leta 1994 v Šentjernej, v vas Prapreče. S seboj je pripeljal žrebca Bukefalosa in francosko kobilo Sissi des Cimes, s katero je zasnoval izvrstno kasaško linijo, ki je dala številne zelo uspešne tekmovalne konje. Z njimi je za barve KK Šentjernej osvojil več kot 100 zmag in s tem bistveno prispeval k dvigu kakovosti reje in dirkanja v Šentjerneju. Največje uspehe je zabeležil s kobilo Suriyo, ki je bila tretjeuvrščena na državnem prvenstvu triletnikov ter drugouvrščena na derbiju. V rejskih dirkah je dosegel še 3. mesto v derbiju s Sauvignonom in 2. mesto na kasaškem maratonu s Sai Babo. Uspešno je nastopal tudi na Dunaju. V letih 1998 in 2000 je bil najboljši voznik v Sloveniji. 

S svojim delom je pustil neizbrisen pečat na področju reje, dirkanja in organizacije kasaškega športa.

 

dr. Marjan Sedej

Marjan Sedej je poslovnež z Vrhnike. V krog kasaških zanesenjakov je leta 2013 vstopil na željo sokrajana Jelka Orla, ki je svojemu prijatelju podaril tudi kasaškega konja, prvorojenca, kakor mu Marjan sam pravi, ZU-ja. Tako je kot lastnik kasaškega konja, predvsem pa kot predsednik krovne kasaške organizacije hitro spoznal pomanjkljivosti in izzive kasaškega športa. V kratkem času delovanja kot predsednik je v prvi vrsti skušal delovati povezovalno, svoje kasaške prijatelje pa imel za svojo kasaško družino.  Po svojih najboljših močeh ni skrbel le za krovno organizacijo, temveč je skušal priti naproti željam vseh klubov in združenj znotraj organizacije.

V času niti ne polnega mandata Marjanovega delovanja kot predsednik, je s svojimi idejami, zagonom in finančnimi sredstvi v jadra kasaške barke zadal svežega vetra na mnogo področjih:

- Po dolgoletnih trenjih med rejskima organizacijama je prišlo do poenotenja in nove rejske organizacije, Kasaškega rejskega združenja;
- Podpisal je rejski sporazum s francosko kasaško organizacijo, s tem pa tudi možnost nakupa francoskih kobil in organizacije dirk za francoske kobile;
- Po drugi strani se je zavzel za rejo slovenskega kasača, z zbiranjem sredstev s pomočjo mecenov in uvedbo Projekta 1000 je prispeval k povečanju števila novorojenih žrebet, ki se kaže šele v zadnjih letih;
- Umiril je napeto klimo v sodniški organizaciji ter omogočil izobraževanje naših sodnikov s pomočjo tujih strokovnjakov;
- Uvedel je funkcijo delegata dirk, ki je med sodniki sprva sicer naletela na odpor, ampak se je izkazalo, da ima funkcija svoj namen in deluje povezovalno med vozniki in sodniki, predvsem pa se s to funkcijo delegata svojih obveznosti zavedajo prireditelji;
- Sodeloval je pri organizaciji rejskih dirk in letvico organizacijskih in finančnih standardov močno pomaknil navzgor;
- Ponovno je vzpostavil dialog s Športno loterijo in zametke novega sodelovanja preko PMU;
- Nenazadnje je organiziral prvo kasaško akademijo, prireditev, na kateri je zbrana smetana ljubiteljev kasaškega športa, tekmovalci, sponzorji in vodstvo.

Bolezen je žal prirezala Marjanove peruti, zato je svojo funkcijo odgovorno predal naslednikom. Nekaj idej je še ostalo nerealiziranih, pa so zametki že nastali.

V zadnjih letih je dejaven predvsem kot lastnik treh kasaških konj, ki so v hlevih KK Komenda, katere član Marjan je. Skupaj s trenerjem, selektorjem, in ostalim delom ekipe v vsakem nastopu svojih kasačev, tudi če se na dirkah ne izide po načrtih, najde razlog za smeh in optimizem.

Kot človek vedno stoji za svojimi besedami, kar obljubi, izpolni. Tega si v kasaškem športu želimo.

DOGODKI


prejšnji
MAJ
03
KK Ljutomer
naslednji
JUN
14
KK Posavje Krško

Frodo S postavil državni rekord na 2100 m: 1:12,9


Absolutni rekordi

Preberite več

SPONZORJI


 • Zavarovalnica Vzajemna
 • Sava zavarovalnica
 • Telekom Slovenije, d.d.
 • Avto Rajh d.o.o.
 • SPAR Slovenija, trgovinsko podjetje d.o.o.
 • Zavarovalnica Triglav, d.d.
 • Iskra PIO
 • Gospodarsko razstavišče
 • Pomurski sejem d.d.
 • Servis Vaco d.o.o.
 • Kemofarmacija d.d.
 • Carso d.o.o.
 • Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije
 • CDE d.o.o.
 • Pokojninska družba A