Vabilo na izredno skupščino KRZS

Vabimo vas na izredno skupščino, ki bo v nedeljo 24.11.2019 ob 10.30h v gostilni Zorko v Križevcih pri Ljutomeru.

Že v letnem planu smo napovedali nujne spremembe rejskega programa, ki jih zahteva Evropska Uredba 2016/1012/EU.

Vabimo vas, da se izredne skupščine udeležite v čim večjem številu, saj imate pravico in dolžnost soodločati v novostih rejskega programa, ki jih je pripravil SO KRZS in potrdil UO KRZS. To je bilo veliko delo, ki je trajalo tekom celega leta in po statutu mora spremembe potrditi skupščina, potem pa bomo prenovljena rejska programa vlagali na MKGP v odobritev. Do sedaj je malo rejskih organizacij uspelo urediti oziroma uskladiti rejske programe z Evropsko direktivo, vendar je nujno, da to storimo še v letošnjem letu.

Z veseljem vas tudi obveščam, da imamo novo spletno stran krzs.si, kjer si pod zavihek KRZS, pravni akti lahko preberete oba stara rejska programa, ki sta kar obsežna.

Osnutek novih rejskih programov pa bo kmalu tudi objavljen na naši spletni strani, tako, da sledite novicam, da boste seznanjeni s spremembami.

Še enkrat vas prosimo, da se držite rejskih programov oziroma pravil, ki jih določa rejski program, posebej pri registracijah žrebet, ker imamo vsako leto nekaj žrebet, ki jih zaradi nespoštovanja pravil ne uspemo registrirati.

Vabilo velja za vse rejce, tudi za tiste, ki še niste včlanjeni v našo organizacijo, glasovalno pravico pa imajo samo rejci, ki so naši člani.

Predsednica Mojca Nushol

MAJ
KK Ljutomer
naslednji