Jesenski kriterij LUTHER KINGU

Prvo oktobersko nedeljo je bil tekmovalni dan v Stožicah s pestrim dogajanjem.

Prvič so se v tej sezoni predstavili dveletni kasači med katerimi gre že mogoče iskati letošnjega državnega prvaka. Najbolje se je izšlo Magic Looku, ki je skoraj od štarta do cilja samo kontroliral dogajanje na stezi, v sklepnem delu pa je Janku Sagaju nevarno zapretil Roman Jerovšek s hot Coco.

V drugi dirki ni pustil presenečenj četrto uvrščeni državnega prvenstva triletnikov, Just do It, kateremu se forma vidno vzpenja, tretja z državnega prvenstva triletnikov, Donina, je slavila v tretji dirki.

Kar nekako pričakovalo se je, da bo prvak državnega prvenstva triletnikov, Didier Bleu nadaljeval trend osvajanja prvih mest, vendar ni našel prostora, da bi pokazal svoje kvalitete. Zato pa jih je še v tretje zapored pokazala Jonna GO z Romanom Jerovškom.

Svojo tretjo zaporedno zmago je slavila tudi Vila and Glory, ki je dosegla zavidljiv kilometrski čas 1.16,3 in se ji v ciljni ravnini ni mogla približati niti zmagovalka kvalifikacijskih dirk za derbi, Virginia Dream.

Za razliko od ostalih dirk je šesta dirka, dirka v spomin Tomaža Lavrenčiča potekala na dolgi distanci, 2600 m. Največ moči in potrpežljivosti sta imela Artis z Darjo Antolin, kateri je bila zmaga najlepše rojstnodnevno darilo.

V rejski dirki Jesenski kriterij, ki je tudi na distanci 2600 m se je sicer pomerilo le 5 kasačev, vendar lahko rečemo pet izvrstnih! Slavil je Luther King pred Sammijem MS in Narcis Peškim. Luther Kinga je Jože Sagaj mlajši v letošnji sezoni ob štirih nastopih pripeljal že do tretje zmage, odmevne zmage.

V zadnjih dveh dirkah smo dobili pričakovana zmagovalca. Orizzonte Trio tokrat z Milanom Žanom do prve zmage na slovenskih tleh, Breve des Baux pa le nadaljuje s svojim nizom izvrstnih nastopov doma in v tujini. Tokrat je imela hudo konkurenco v Anemone du Bonair, ki je v zadnjih metrih hudo zapretila konkurentki, in je zmagovalko odločal foto finiš.

Čestitke!

• Avto Cesar