FJORI, prvak dveletnikov 2017

Še zadnjega zmagovalca za lovoriko državnega prvaka v sezoni 2017 smo dobili v kategoriji 2-letnih kasačev na prelepo nedeljo 5.11.2017 v Ljutomeru. Prelepa v tekmovalnem smislu, kot tudi popestritve v druženju z našimi kasaškimi prijatelji iz Subotice.

Presenetljivo, a povsem zasluženo se je z naslovom prvaka okitil 2-letni FJORI (Equinox BI - Fenita) na vajetih Saše Seršena, ki je tudi njegov rejec in lastnik. V dirka za državno prvenstvo sta glavna favorita Hot Coco in Magic Look zatajila, ravno nepredvidljivost mladih konj pa daje čar kasaškemu športu.

Janko Sagaj je dominiral v prvih dveh dirkah z Anino in Anino Saxo, v tretji dirki pa se je letos prvič, za mnoge zelo presenetljivo do zmage izstrelil Pinter, ki je prepričljivo vodil celo dirko od štarta do cilja.

Letošnja zmagovalka kvalifikacij za derbi Virginia Dream je svoj potencial ponovno dokazala tudi v dirki z obrata.

Dona BJ se prebuja ob zaključku sezone. Silovito je krenila s štarta, ter držala oster tempo in s tem preprečila glavnemu favoritu, Rožletu, da bi se vmešal za boj pri vrhu.

"Ta hitra partija" je bila zares peklensko hitra, 1.15,3 na srednji distanci. Zmagovalec je po diskvalifikaciji Luther Kinga postal slovenski rekorder na srednje distance, Delux MS, vsa ostala konkurenca pa je bila znotraj sekunde.

Primat med francoskimi kobilami še naprej drži Breve des Baux in jasno je, da ji prav nobena konkurentka ne more več odvzeti naslova najboljše Toura "TFS".

• Vinska klet Goriška Brda
  • Perftech