Šampion Slovenije 2018, NARCIS PEŠKI

Na hipodromu Brege v Krškem se je 3.6.2018 že po tradiciji odvila prva rejska dirka v sezoni, to je ŠAMPIONAT SLOVENIJE. Z naslovom šampiona 2018 se je okronal NARCIS PEŠKI.

Šampionat, ki se vozi v dveh tekih je sicer po fotofinišu v prvem teku dobil TARS STAS z Jankom Sagajem pred NARCISom PEŠKIm in ROŽLEtom, vendar so se karte premešale v drugem, odločilnem teku. Marko Gorenc je s svojim varovancem NARCISom PEŠKIm po rezerviranem štartu skozi celotno distanco stopnjeval tempo, v zadnjem ovinku pred ciljno ravnino napadel takrat vodečega TARS STARSa in v ciljni ravnini pokazal svoje kvalitete, hitrost, moč, vzdržljivost. Vse to je družina Dolinšek - Gorenc dosegla s skrbno načrtovano vzrejo tega 7-letnega šampiona, ter premišljenim treningom in izborom dirk pred to rejsko preizkušnjo.

NARCIS PEŠKI, potomec Nimitz Hanovra in Ninočke ima zavidljivo življenjsko statistiko, saj je v svojih 44 nastopih nanizal kar 16 zmag, 5 drugih in 7 tretjih mest, zato za kasaške poznavalce osvojitev naslova šampiona ni bia presenečenje, še posebej ne po letošnjih predstavah, ko je na otvoritvenih dirkah zmagal, nato pa v Ljubljani nadaljeval z neverjetno predstavo, ko je po težavah zaradi oviranja uspel nadoknaditi skoraj nemogoče in se v hudi konkurenci še uvrstil na tretje mesto.

Perlina, mati zmagovalnih kobil prve in druge dirke je pokazala vrhunsko rejno vrednost. Njena 3-letna potomka PENY WIN je slavila v svojem debitantskem nastopu, PERLITi je do zmage uspelo priti v svojem osmem nastopu.

Fotofiniš je odločal četrto dirko, več sreče je imel HELMUT (AT) pred VAN GOGH MATTOm (IT).

Najbolj zasedeno dirko tekmovalnega dne, ter edino dirko na srednji distanci je pod taktirko Andreja Antolina slavila FAVNA V, ki je za seboj pustila zveneča imena, preizkušene konje.

V šesti dirki ORIZZONTE TRIO z Milanom Žanom ni pustil presenečenj, v dirki pa je s svojo predstavo in tretjim mestom nase opozorila letošnja derbistka ISKRA KP na katero gre resno računati.

V zadnji dirki, dirki francoskih kobil, je za prijetno presenečenje poskrbela CARLINA BECO (FR), tokrat na vajetih Alena Luzarja, ki je v finišu pokazala svoje kvalitete in ugnala tudi lanskoletno zmagovalko Toura TFS BREVE DES BAUX (FR). Nase je letos sicer že opozarjala, a prav na vrhu smo jo prej pričakovali na srednji ali dolgi distanci.

Čestitke vsem tekmovalcem, vsekakor pa tudi oragnizatorjem dirk, ki vedno znova presenečajo in dokazujejo, da sta srce in požrtvovalnost tisti, ki premikata meje.