Memorial Janka Makoterja Vittorini Jet (IT)

Na nedeljo, 17.6.2018, smo bili na hipodromu Ljutomer priča čudovitemu tekmovalnemu dnevu, tako organizacijsko, kakor tudi tekmovalno.

Za mnoge poznavalce kasaškega športa je bilo zagotovo največje prijetno presenečenje osvojitev memorialne dirke za pokal Janka Makoterja Vittorine Jet (IT), ki jo je njen trener in voznik Dušan Zorko v zadnjih milimetrih dirke uspel pripeljati mimo izkušenega mojstra vajeti Marka Slaviča, ki je z njegovim varovancem Paolendry Likeom (IT) skoraj že slavil to prestižno dirko. Če pobrskamo po spominu, se v "Makoterjevi" dirki prezgodnje slavje ni pripetilo prvič. Dirka je bila polna presenečenj, nekateri so zaradi oviranja žal potegnili kratko, vendar je prav to tisto, kar daje čar kasaškemu športu.

Če je bila dirka za pokal Janka Makoterja polna presenečenj, pa ni bilo presenečenje, da smo na najvišji stopnički memoriala Mirka Hanžekoviča videli Didier Bleuja, tokrat zoped pod žensko taktirko, Darjo Dolinšek Trontelj, ki se vedno bolj izkazuje kot zmagovita. V pozitivnem smislu je v tej točki presenetila debitantka Liberty Luna, ki je s prvim nastopom močno opozorila na svoje kvalitete.

Prve tri dirke sporeda in dirka TTFS niso postregle z novimi imeni na vrhu. Ponovila se je zgodba iz Krškega, kjer smo bili priča istim zmagovalcem; Peny Win, Perlita, Fauna V in Carlina Beco (FR). Torej lahko le potrdimo, da njihove zmage izpred 14 dni niso nikakršno naključje.

V sedmi dirki je prijetno presenetil konstantni Rosso, ki dokazuje, da je za sam vrh potrebno še kanček sreče, katere je bil tokrat deležen.

Vsem tekmovalcem in predvsem tudi organizatorjem iskrene čestitke!