Podeljene vstopnice za derbi

V nedeljo, 15. 7. 2018, se je ne hipodromu v Stožicah za spremembo v dopoldanskih urah odvil kasaški tekmovalni dan, ki je v sedmih dirkah postregel z nekaj novimi imeni, sicer pa z že znanimi zmagovalci letošnje sezone.

Osrednja točka sporeda so bile kvalifikacije za slovenski kasaški derbi, na katerih je svojo neposredno vstopnico dobilo osem kasačev: Didier Bleu, Perlita, Anina Saxo, Daya MS, Hells Wood, Just Do It, Leibach OZ, Rebeka III. Preostali štirje kasači, ki imajo zaradi kariernega zaslužka možnost nastopa in imajo plačan prispevek so: Iskra KP, Peterka I, Figura AS in Luniko Love.

Svoje prve zmage v karieri se je v prvi dirki veselil Rok Heric s povratnikom Le Mansom. Suvereno je slavil pred domačinko Mariposo Peško in Liberty Luno.

Že tretjo letošnjo zmago so na svoj konto vpisali Ain't She Perfect, Luxus in Narcis Peški, ki tako še enkrat več potrjujejo, da so v letošnji sezoni vrhunsko pripravljeni.

Statistika in nastop Didier Bleuja pa sta tako skoraj neverjetna. V Kombinaciji z Darjo Dolinšek Trontelj Didi ostaja nepremagljiv, in za mnoge poznavalce nesporen favorit za osvojitev letošnjega derbija.

The Way of Nando letos niza lepe rezultate, vendar prav na vrh mu še ni uspelo priti. Tokrat je slavil z novim osebnim rekordom, 1:15,3.

Bolj za popestritev kot presenečenje je v dirki francoskih kobil poskrbela Anemone du Bon Air, ki se je po poškodbi vrnila na kasaške steze zmagovito.