PETERKA I in Milan Žan

Zmagovalka XXVIII, slovenskega kasaškega derbija je PETERKA I z Milanom Žanom. S taktično zrelo vožnjo je Milan svojo varovanko "parkiral" v zavetrje Iskre KP, ki je eksplozivno poštartala z najslabše štartne pozicije. Poleg Iskre se je ob bok postavil prvi favorit dirke, Didier Bleu. Verjetno ga je vožnja po mrtvi špuri na tako dolgi distanci, kot je derbi, stala celo zmage. V zadnjem ovinku je Iskra KP že pričela pešati, kar je izkušeni voznik Milan Žan v pravem trenutku opazil in našel prostor, da je prišel mimo Iskre KP. V ciljni ravnini je bila Peterka I najmočnejša in je samo ohranila prednost pred konkurenti. Za presenečenje mnogih je vse do drugega mesta v ciljni ravnini uspelo priti Miroslavu Antoliču s Perlito, tretji pa je bil Didier Bleu z Darjo Dolinšek Trontelj.

Iztečeni kilometerski čas 1.19,4 s ni ogrozil starega rekorda derbijev, seveda pa to lastnikom in trenerjem ne šteje. Forna d.o.o. z Borisem Vukosavljevićem kot lastnikom Peterke I se je ves trud in investicija v trening na Švedskem, sladko poplačala.

Iskrene čestitke vsem zaslužnim v ekipi tandema Peterka - Milan!

Foto: Dejan Razlag