Kvadrige dvignile gledalce na noge

V nedeljo, 19.8.2018 smo bili v Šentjerneju priča izredno lepo organiziranemu tekmovalnemu dnevu, ki je poleg zmagovalcev rednih dirk postregla z imeni zmagovalcev ponijev, kvadrig in krožne dirke 4-letnikov.

Za svojo prvo zmago v karieri je v prvi točki poskrbela 3-letnica JOPI z Alenko Pirc. V drugi točki sporeda je slavila HOT COCO, prav tako 3-letna kobila na vajetih Mirka Gregorca. Obe bosta verjetno krojili razplet med nagrajenimi mesti na državnem prvenstvu 3-letnikov, ki je v Ljubljani, 2.9.2018.

Šentjernej je zmagovit hipodrom za DEMPER-ja, ki je letos tu slavil že drugič ter za seboj pustil 5 domačinov.

Svojo tretjo, zaporedno zmago je prikasala AIN'T SHE PERFECT, kateri je to že peta letošnja zmaga.

Še drugo zmago na tekmovalni dan je Mirko Gregorc dosegel z RUFFO LUX (IT) in lastniku in trenerju Francu Čebulju zopet dal elana za nadaljnje delo.

SUN NAGLO OM je s šele svojim drugim letošnjim nastopom z zmago nekoliko presenetil, predvsem pa dokazal, da je v tekmovalno zrelih letih spoštovanja vreden konj.

DIDIER BLEU je v krožni dirki za 4-letnike predvsem z imenitnim časom za šentjernejski oval 1.16,8 s, dokazal, da je v generacijski dirki imel le slab dan in da spada med elito slovenskih konj.

BREVE DES BAUX (FR) z Jožetom Sagajem mlajšim dokazujeta, da lahko zmagujeta tudi s 60 metri dodatka.

Za posebno vzdušje med občinstvom pa so poskrbele kvadrige. Štiri 4-vprege so se občinstvu predstavile v svojih najvišjih obratih, ki vsakemu gledalcu naježijo kožo. Še posebej zanimivo je bilo prav v sklepni fazi dirke, ko smo bili priča fotofinišu dveh kvadrig.

Čestitke organizatorju in tekmovalcem!