Narcis Peški najbolje zastopal barve Slovenije

V torek, 11. 9. 2018, se je v Badnu odvijal finale dirk treh dežel, Nemčija, Avstrija, Slovenija. Avstrijci so gostili zasedbo treh Slovencev ( Narcis Peški, Rožle, Soncka ) in enega Nemca ( Offroader ), sami so imeli v ognju štiri svoje predstavnike. Na dolgi distanci, 2600 mA se je torej pomerilo osem predstavnikov treh dežel. Glede na formo in na stavne kvote je finale dirke treh dežel odnesel nemški konj Offroader z Rudolfom Hallerjem, domači predstavniki so na drugem mestu pričakovali Stravinskij Bigija, vendar mu je na slovensko veselje to preprečil Narcis Peški ( 1.16,7 s ) z Markom Gorencem. S petim mestom je prijetno presenetil Rožle, tokrat na vajetih Jožeta Sagaja mlajšega, Soncka je z Viktorjem Dolinškom na koncu zasedla sedmo mesto.

Slovenska delegacija se je dirk udeležila z vrhom Zveze, predsednik dr. Henrik Gjerkeš in podpredsdnik KZS Branko Kristl sta ob podelitvi nagrad najboljšim dirke treh dežel organizatorju izročila tudi darilo.

Za slovensko veselje je v rejski dirki dveletnih kasačev kot voznik, lastnik in rejec kar dveh konj te dirke poskrbel Uroš Predan z Italianom KP, ki je s časom 1.18,3 ugnal vso konkurenco. Na šestem mestu pe pristala druga naveza, Suzuki KP in Marko Gorenc..

Manj sreče je bili za ekipi Peterke I in Ain't She Perfect, ki sta zaradi galopa dirko zaključili prej oziroma Ain't She Perfect je po galopu celo uspela ponovno dohiteti glavnino, za kaj več pa bo potrebno počakati drugo priložnost.