Podeljeni še zadnji rejski lovoriki sezone 2018

Zadnji septemberski dan se je v Stožicah v sončnem vremenu odvil tekmovalni dan, ki je postregel z imeni naslovov zadnjih rejskih dirk sezone 2018, to sta državno prvenstvo za 2-letnike in Jesenski kriterij.

Na vrhu nič presenetljivega bi lahko zapisali. Državno prvenstvo 2-letnikov je pričakovano slavil VARELE HB z Jožetom Sagajem mlajšim, Jesenski kriterij in s tem že druga rejska lovorika letošnje sezone po Šampionatu pa gre NARCISU PEŠKEMU in njegovemu vozniku in trenerju, Marku Gorencu.

Prvo dirko je po poškodbi trenerke in stalne voznice Alenke Pirc domov pripeljal njen mož Andrej z JOPI, triletnico, ki je deklasirala konkurenco z zavidljivim časom, 1.17,4 s.

Drugo in tretjo dirko sta po zmagah v Komendi zopet potrdila JUST DO IT in JONNA GO. Vsi zmagovalci prvih treh dirk imajo v svojih koreninah zapisano ime JULIRA (DE).

Kot rečeno, je v četrti dirki, državnem prvenstvu 2-letnikov, slavil VARELE HB ( Impeto Grif - Valcuma ) pred PRINCEM M in FINEJŠO S. VARELE HB je bil vzrejen v hlevu Košakovih iz Hrvaškega Broda, ter prodan Slavku Makovcu na razstavi enoletnikov 2017. Naveza Slavko Makovec - Jože Sagaj ml. je po uspehih Luther Kinga torej zopet zmagovita.

Spominsko dirko Tomaža Lavrenčiča je nadvse silovito pričel Didier Bleu, vendar je v zaključku dirke moral priznati premoč PAOLENDRY LIKEA (IT) z Markom Slavičem, ki je po izjemnih uspehih in kopico drugih mest doma in v tujini le prišel do svoje prve letošnje zmage z lepim kilometrskim časom, 1.15,9 s.

Jesenski kriterij, dirko na 2600 mA je zanesljivo od štarta do cilja kontroliral Marko Gorenc z aktualnim šampionom NARCISOM PEŠKIM. Kljub temu, da je bila dirka slabo zasedena veseli dejstvo, da zato ni bila zanimiva. Z "mrtvo dirko" za drugo mesto sta si namreč drugo stopničko zasluženo priborila "veterana" SUN NAGLO OM, Roman Jerovšek in DAKOT, Milan Žan.

Zelo presenetljivo je krožno dirko za 4-letnike slavil LUNIKO LOVE pred ANINO SAXO in PETERKO I. Jože Sagaj ml. je še enkrat več dokazal, da je mojster vajeti.

Dirko francoskih kobil je še sedmič v tej sezoni po hudem boju s CARLINO BECO v ciljni ravnini slavila BREVE DES BAUX (FR). Tokrat na srednji distanci z obrata.

Čestitke!