SUZUKI KP *(AT) zmagal 2-letno rejsko dirko

6. novembra 2018 je bila na hipodromu Krieau rejska dirka za 2-letne avstrijske kasače, v kateri sta nastopila kar dva konja, ki jih je vzredil slovenski rejec Uroš Predan.

Ne da sta le nastopila, SUZUKI KP *(AT), ki je pred njegovim prvim štartom prešel v last Doris Frelih s.p. je celo zmagal! ITALIANO KP *(AT), na vajetih Uroša Predana je sicer veljal za tretjega favorita dirke, vendar je po prepričljivem vodstvu po 700 metrih zagalopiral in na koncu vseeno še ujel nagrajeno šesto mesto.

SUZUKI KP *(AT) z Romanom Jerovškom pa je ves čas dirke napredoval v konstantnem tempu in po galopu obeh favoritov uspel zmagati v zavidljivem kilometrskem času 1.17,1. Suzuki je sicer že v svojem predzadnjem nastopu nakazal, da gre za zelo hitrega 2-letnika, vendar je tik pred ciljem zagalopiral. Trener Miha Frelih je tokrat vajeti zaupal Romanu Jerovšku, ki je konja spoznal tudi v hitrem treningu. Ekipa se je zavedala, da s kančkom sreče lahko preseneti. Za uspeh so zalužni tudi kovač Andrej Marinšek, hlevar Brane Aljaž in vsi člani KK Komenda, ki so z nasveti pripomogli k uspehu.

Čestitke Urošu, družini Frelih in Romanu

Slikovno gradivo, članek in video