Pokal Makoter drugič zapored Vittorini Jet

Na junijskih dirkah v Ljutomeru, ki jih tradicionalno organizira podjetje Meso-Coop Hanžekovič iz Veržeja, sta bili osrednji dirki sporeda Pokal Makoter in Memorial Mirka Hanžekoviča.

V Makoterjevem memorialu je drugo leto zapored slavila izvrstna Vittorina Jet  z voznikom Dušanom Zorko. Če je bila njena lanska zmaga še presenečenje, pa letošnja zagotovo ni bila. Suvereno sta se zmage veselila že skoraj sto metrov pred ciljem in za sabo pustila odlične konje. Pravi 'dan kobil' sta na drugem mestu, ki sta si ga delili, zaokrožili Soncka in Bear Glide, četrti je bil šampion 2019 Tars Stars, peti pa Lewis OM. Kilometrski čas: zmagovalke 1:17,0 na 2100 metrov. Vittorina Jet lahko naslednje leto v svoje vitrine dokončno postavi tudi prehodni prestižni Pokal Makoter, kar doslej ni uspelo še nobenemu kasaču.

V Hanžekovičevem memorialu, ki poteka tradicionalno s starom iz obrata za 3- do 4-letne slovenske kasače, smo letos videli rekord dirke. S fenomenalnih 1:15,8 na 2200 metrov ga je postavila 4-letna Hot Coco (voznik Roman Jerovšek), ki tako samo potrjuje, da bo v derbiju ena izmed najbolj vročih favoritk. Na drugo mesto se je uvrstil 3-letni domačin, ki z vsakim nastopom bolj navdušuje, Varele HB, tretji pa je končal Frodo S, ki je z novo sijajno predstavo, podobno kot v svojem debiju, znova opozoril nase.

Preostali zmagovalci dneva so bili: Analin (Janko Sagaj), Fjori (Saša Seršen), Le Mans (Rok Heric), Artis (David Antolin), Ain't She Perfect (Lučka Müller) in Elisa Gali (Vito Šadl).