Pokal mesta Ljubljana z rekordom dirke odnesla Ain't She Perfect

Kasaški klub Stožice je po odpadlih dirkah za pokal mesta Ljubljana, ki bi se morale kot vsako leto odviti v maju, zadnjo junijsko nedeljo pripravil izjemno prireditev, tako v tekmovalnem kot organizacijskem smislu. Osrednja točka na 'meniju' je bila kajpada dirka za pokal mesta Ljubljana.

Še drugo leto zapored je romala v roke voznici. Slavila je namreč Lučka Müller  s svojo varovanko Ain't She Perfect, ki je za povrh še popravila rekord preizkušnje za 1,1 sekunde in zdaj znaša že izjemnih 1:15,8 na 2100 metrov. Na drugo mesto je prikasala prav tako kobila, odlična Hot Coco (Mirko Gregorc), tretja pa je bila še ena kasačica, Jonna Go (Roman Jerovšek).

Lučka Müller in Ain't She Perfect v vodstvu v dirki za pokal mesta Ljubljana

Ain't She Perfect z novim rekordom do zmage v pokalu mesta Ljubljane.

Prvi trije v pokalu mesta Ljubljane s podeljevalci (od leve: Mirko Gregorc, Henrik Gjerkeš, Lučka Müller, podžupanja Ljubljane Tjaša Ficko,Roman Jerovšek in Viktor Dolinšek).

Dve zmagi je v prvih dveh preizkušnjah suvereno vknjižil Janko Sagaj (s kobilo Analin  in odličnim triletnikom Mauglijem) ter s skupno že osmimi zmagami v letošnji sezoni še povečal prednost v boju za zlato čelado, ki jo prejme najboljši voznik pretekle kasaške sezone.

Preostali zmagovalci dneva so bili Demper (Vito Šadl), Soncka (Ajda Gorenc), Ruffa Lux (Mirko Gregorc), Jori (Roman Jerovšek) in Dar La Nota (Blaž Jan).

Naslednja kasaška prireditev bo prav tako v Ljubljani, v soboto, 20. julija.

Ajda Gorenc in Soncka

Članek o pokalu mesta Ljubljana na spletni strani Sportkluba.