Vittorina Jet osvojila memorial Franca Pirca

Na Igu so pripravili svoj tradicionalni tekmovalni dan, na katerem ni manjkalo bogatega spremljevalnega programa.

V prvi točki sporeda sicer zaradi tehničnih težav niso bili merjeni časi, a do prve zmage kariere je pritekla Delikatesa z Blažem Babnikom, ki zastopata ljubljanski kasaški klub. Na drugo mesto se je uvrstila Tequila Stars (Roman Jerovšek), medtem ko so bili preostali trije tekmovalci diskvalificirani zaradi galopa.

V drugi dirki se je pripetila napaka, ki jo na naših hipodromih redko vidimo. Zaradi napačnega štetja krogov so namreč konji pretekli krog preveč. Kljub temu je zmaga pripadla Patty  iz KK Ljutomer z voznikom Francem Novakom, drugo mesto pa sta si po sodniški odločitvi, ker je bil eden drugi v cilju na pravi distanci, drugi pa na 'podaljšani', razdelila Ardnas (Franc Jureš) in Alianca NJ (Jože Novak).

V tretji dirki so prvo izmed treh zmag dneva dosegli Komendčani. Najboljša sta bila Ulfast in Mirko Gregorc, ki sta v cilj pritekla pred Dellarisom (Borut Zaletel) in Flotom (Andrej Antolin).

Tudi v četrti dirki je zmaga, po zaslugi Jorija  in Romana Jerovška, romala v KK Komenda. V dirki za konje z zaslužkom do 9.000 evrov je drugo mesto osvojila Fauna V (Andrej Antolin), tretje pa Iztok BE (Uroš Bernardič).

Peta dirka je bila osrednja točka sporeda. V spominski dirki Franca Pirca so se namreč pomerili kasači 'hitre partije'. Z najboljšim časom dneva, 1:19,4, je slavila domača matadorka Vittorina Jet in s tem dosegla že peto letošnjo zmago, kar je največ med vsemi kasači pri nas. Vozil jo je italijanski voznik Paolo Scamardella in tako lastniku Miru Pircu pritekel dragoceno zmago na domačem prizorišču v spominski dirki za njegovega brata.

Drugo mesto je osvojil še en predstavnik kluba iz Vrbljen Rikeli (Borut Zaletel), tretje pa Gorenjka Ruffa Lux (Mirko Gregorc).

V zadnji točki rednega programa je novo zmago na ižanskem ovalu vknjižil izkušeni in obenem najstarejši tekmovalec v kasaški karavani Ive Dovžan. S svojim Udar'som je ugnal vso konkurenco, za sabo pa sta na drugem mestu pustila Artisa (Paolo Scamardella) in Sun Nagla OM (Roman Jerovšek).

V dirki ponijev so svojo drugo letošnjo zmago zabeležili Bembi z voznikoma Karin in Miho Kepicem. Drugo mesto sta osvojila Srečka in Vid Gorenc, tretje pa Luka Valvazor z Aleksandrom Zaletelom.

Naslednja kasaška prireditev bodo velike Jernejeve dirke v Šentjerneju, v nedeljo 18. avgusta.