Analin odnesla državni naslov za 3-letnike

V Ljutomeru je potekalo letošnje državno prvenstvo 3-letnikov, ki ga je pred favoriziranimi tekmeci nekoliko nepričakovano dobila Analin na vajetih Mitje Slaviča. Analin je vzrejena v hlevu Sagajevih v Ključarovcih, lastniki pa so družina Šantl iz Bolehnečicev.

Tudi drugo mesto je romalo v Bolehnečice po zaslugi Marka Slane in  odličnega Froda S. Tretje mesto je osvojil Maugli Jankom Sagajem. Četrti je bil Varele HB, peti pa Zelen Tomažič.

Analin je Mitja Slavič vozil prvič in takoj iz dobr štartne pozicije prevzel vodstvo. S taktiko štart-cilj sta rekord prvenstev, ki ga je pred dvema letoma prav v Ljutomeru postavil Didier Bleu, zgrešila za vsega eno desetinko. Da je šlo za zares eno najhitrejših 'triletnih' prvenstev priča podatek, da so kar štirje konji dirko končali s časom po mejo 1:17,0. Gre torej za novo odlično generacijo slovenske reje.

Omeniti velja še dejstvo, da so Sagajevi imeli na podiumu kar dva konja, vzrejena v njihovem hlevu, kar je svojevrsten uspeh. Kot zanimivost velja omeniti še, da sta tako prvouvrščena kot drugouvrščen potomca istega žrebca, Uniclova.

Druga najpomembnejša preizkušnja dneva je bila kvalifikacijska dirka za dveletnike. Osvojila jih je Irsa V z Damjanom Vajsom, ki je dvema drugima mestoma dodala krstno zmago kariere. Drugo mesta je osvojila Ceca I, tretji pa je bil Reno.

V dirki za pokal občine Križevci je ves svoj talent kot na pladnju predstavil Didier Bleu z Viktorjem Dolinškom. Zmagala sta z najboljšim časom dneva 1:16,3. Drugo mesto je osvojila Peterka I, tretje pa Fauna V.

V preostalih dveh dirkah smo videli kar dve zmagi Reneja Hanžekoviča - krstno zmago s triletno Lady Princess in drugo zaporedno za Louise Luno. Zadnjo dirko dne pa je na vajetih Petra Zadela mlajšega odnesel Satchmo MS.