Državna prvakinja 2-letnikov je Limpeto Luna

Državna prvakinja 2-letnikov je po še enem razburljivem prvenstvu najmlajših konj pri nas postala Limpeto Luna z Renejem Hanžekovičem. Z zbrano in zanesljivo vožjo sta izkoristila napake favoritov in se veselila svoje prve zmage v karieri.

Drugo mesto sta osvojila Irsa V  in Damjan Vas, tretje mesto pa Imenso Viking in Jože Sagaj ml.

Državno prvenstvo so v Ljutomeru posvetili Vladu Plohlu, ki nas je zapustil mnogo prezgodaj pred skoraj točno enim letom. Vlado je bil velik navdušenec kasačev, s svojo Pepo pa je celo osvojil trojno krono kasaštva - prvenstvo dveletnikov, triletnikov in derbi. Njegovo delo nadaljujeta sinova, ki sta bila sponzorja letošnjega prvenstva dveletnikov, oba pa sta v dirki nastopila v vlogi lastnikov.

Sicer pa so gledalci v Ljutomeru lahko uživali še v nekaj velikih dirkah. Finale dirk za 4-letnike je osvojil letos odlični Fjori (Saša Seršen), ki je z vodstvom od štarta do cilja zabeležil svojo četrto sezonsko zmago. Drugo mesto je pripadlo Planetu (Slavko Franko), tretje pa Sarah (Rok Hočevar).

V dirki gimnazijcev ljutomerske gimnazije je največ pokazala francoska kobila Elisa Gali (Vito Šadl), drugo mesto je osvojila Anina Saxo (Rene Hanžekovič), tretje pa damska naveza Rucoea Spritz - Jasmina Puhar.

Spominska dirka velikega prleškega konjarja prejšnjega stoletja Ludvika Slaviča starejšega. Izjemno zanesljivo jo je osvojil Maugli (Janko Sagaj), pred Foko (Saša Seršen) in Luxusom (Alen Luzar).

V preostalih dirkah smo bili med drugim priča novi, že četrti letošnji zmagi Rigilla (Milan Žan), ki se je skorajda sprehodil pred konkurenco. Peto sezonsko zmago je osvojila tudi odlična Soncka (Ajda Gorenc), ki je tokrat sotekmovalce presenetila z neverjetnim štartom. Do svoje prve zmage pa je pritekel Zelen Tomažič (Mirko Gregorc).