Peterka I osvojila Jesenski kriterij 2019

Peterka I in Marko Slavič sta velika zmagovalca letošnje zadnje rejske dirke Jesenski kriterij. Vodila sta vse od štarta in z zanesljivim kasom ter lepo prednostjo slavila v 13. izvedbi te dirke. Marko Slavič, ki ima na svojem kontu nekaj sto zmag, je tako osvojil še svoj prvi Jesenski kriterij.

Za veliko presenečenje je na drugem mestu poskrbela Louise Luna (Rene Hanžekovič), tretje mesto pa je zaokrožila še tretja kobila na zmagovalnem odru Jonna Go (Roman Jerovšek). Kilometrski čas zmagovalke je bil zelo dober na dolgo distanco 1:18,1/2600 metrov.

V drugi veliki dirki dneva so se pomerili triletniki v finalu krožne dirke. Videli smo jih žal le pet, a kljub temu je z novo sijajno predstavo navdušil Maugli (Janko Sagaj), ki je v ciljni ravnini pokazal več moči od edinega vrstnika, ki je pokazal konkurenčno predstavo, Vareleja HB (Jože Sagaj ml.). Tretje mesto je osvojil Laos (Franc Lovrenčič).

Finale francoskih kobil je bil letos napet kot že dolgo ne. Kar tri kobile so imele namreč pred štartom še realne možnosti za skupno zmago. Na koncu je Anemone du Bon Air z voznikom Andrejem Pircem dokazala, da je na dolgo distanco zares odlična. Kljub težki 'mrtvi špuri' je namreč deklasirala konkurenco, predvsem pa skozi celo dirko vodečo Estelle de la Dive (Jože Sagaj ml.), ki je končala kot druga, in Dar la Noto, ki je finale končala na petem mestu. Sijajna tretja je bila v zadnji francoski dirki letos Flamme Prior (Lučka Müller).

Svoje druge zaporedne zmage se je v Stožicah veselil Zelen Tomažič (Mirko Gregorc), prve letos pa v 'maiden' dirki Luxus (Alen Luzar). Slavje iz Šentjerneja sta ponovila Sarah in Rok Hočevar, z najboljšim časom dneva pa je navdušila štiriletna Michelle (Darja T. Dolinšek). Iztekla je sijajnih 1:14,8. V 'hitri' dirki je v svojem drugem nastopu za lastnika Kobilarno OZT prvo slovensko zmago odnesel Take Me Home (Jože Sagaj ml.), med dveletniki pa je drugo mesto iz državnega mesta z drugo sezonsko zmago kronala Irsa V (Jože Sagaj ml.).

Med kar 14 udeleženci dirke ponijev na precej dolgo razdaljo 1100 metrov sta se zmage veselila Luka Valvazor in Aleksander Zaletel, vsi poniji in vozniki pa so se izkazali s korektno in mirno vožnjo.

Naslednja kasaška prireditev bo 17. novembra v Komendi, kjer bo klub organizator pripravil t.i. 'Martinove dirke'.

Celotna fotogalerija je na voljo na tej povezavi: KLIK