Izjemna Peterka I z najboljšim časom dirk v Ljutomeru

Tars Stars dobil "odprto dirko", Narcis Peški ostaja neporažen

Ljutomerski hipodrom je na velikonočni ponedeljek tradicionalno gostil kasače v prvih bojih letos v osrčju Prlekije. Lepo vreme je privabilo širno množico gledalcev, ki so videli sicer maloštevilno, a zelo dobro pripravljeno, zasedbo konj. Izstopala je triletna Peterka I, ki je na vajetih prekaljenega voznika Marka Slaviča s suvereno zmago in časom dneva vrgla rokavico svojim »sošolcem«. Narcis Peški je ostal neporažen, presenetil pa je Tars Stars, ki je slavil v odprti dirki.

Dirka »Občina Sveti Jurij ob Ščavnici«

Floto je kmalu prevzel vodilno pozicijo in v ciljni ravnini uspel odbiti obetajoč napad polbrata po očetu Mystical Crownu, Promisa GM, ki je z odličnim časom lepo presenetil v prvem nastopu kariere. Za Flota je to druga zmaga kariere in lep obet na začetku »derbi« sezone.

Zmagovalec: Floto (Mystical Crown – Frisa) – voznik: Andrej Antolin – km. čas: 1'17''4/1600 m (na sliki)

2. Promiso GM (Branko Seršen)

3. Fido (Saša Seršen)

Dirka »Triglav«

Peterka I se je po štartu izstrelila na čelo in z veliko prednostjo suvereno zmagala s časom dneva ter vrgla rokavico Didierju Bleuju, ki je v Ljubljani slavil na podoben način. Slednji je imel nekoliko ponesrečeno dirko, a je vseeno osvojil drugo mesto, na stopničkah pa je bil znova tudi Felix.

Zmagovalka: Peterka I (Gerd November – Petrana Lobell) – voznik: Marko Slavič – km. čas: 1'16''0/1600 m (na sliki)

2. Didier Bleu (Darja T. Dolinšek)

3. Felix (AT) (Vojo Maletić)

Dirka »Teleing«

O zmagovalcu dirke je odločil silovit finiš v katerem so skorajda poravnani v cilj prišli Lester OZ, Wise Man in Gingesnap. Prvi je imel največ moči in za kanec več sreče od preostalih dveh, ki pa sta pokazala, da bosta letos znova še kako nevarna. Svojega dne ni imela Pepa, ki pa se bo tekom sezone gotovo prebudila.

Zmagovalec: Lester OZ (Fairbank GI – Leona III) – voznik: Slavko Jureš – km. čas: 1'16''9/1600 m (levo na sliki)

2. Wise Man (Martin Mars)

3. Gingersnap (Lana Zrinjanin)

Dirka »Dobrote slovenskih kmetij«

Nikolaj Peški je zgodaj povedel dirko, po petsto metrih pa se mu je na drugi liniji pridružil mlajši brat po mami Narcis Peški. Po vstopu v ciljno ravnino je Narcis Peški pokazal, da je v odlični formi in slavil drugič zapored, pred Nikolajem in škofjeločanom All Gerdom.

Zmagovalec: Narcis Peški (Nimitz Hanover – Ninočka) – voznik: Marko Gorenc – km. čas: 1'16''3/1600 m (na sliki)

2. Nikolaj Peški (Viktor Dolinšek)

3. All Gerd (Janez Štremfelj)

Dirka »Pomurski sejem«

Izjemno zanimiv boj in razplet pa smo videli v zadnji preizkušnji dne. Luther King, lanskoletni konj leta, ni prepustil ničesar naključju in je obranil vodilno pozicijo. Ob boku je vozil Ramandolo RL, za Luthrom pa Tars Stars. V ciljni ravnini je Tars napadel in premagal vso konkurenco. Drugouvrščeni Luther je bil sicer pozneje diskvalificiran zaradi nečistega kasa.

Zmagovalec: Tars Stars (Persugill – Ten Stars Vita) – voznik: Janko Sagaj – km. čas: 1'16''1/1600 m (na sliki)

2. Lotte (Matej Osolnik)

3. Bear Glide (SE) (Martin Mars)

V.Š. (Foto: J.D.)