Šentjernejčani eksplodirali na domačem terenu

Na praznično nedeljo, 25. 6. 2017 je Klub za konjski šport Šentjernej priredil kasaške dirke z osrednjo točko sporeda, spominsko dirko Borisa Andriijaniča in Miloša Kovačiča. Šentjernejčani so slavili v kar polovici dirk, tudi v spominski, za katero sta poskrbela Gulianne z domačinom Tomažem Novakom.

V prvi dirki je v napetem finišu slavil Demper z Vitom Šadlom, ki je kljub galopu in zaostanku med dirko še ohranil največ moči za ciljno ravnino, kjer je prehitel vodečega Laibacha OZ in Janka Sagaja.

V drugi dirki je do svoje prve zmage prikasala Ain't She Perfect z Lučko Müller, ki sta po galopu Vittorine Jet imeli največ sreče, da sta obšli vse ovire. Sledili so jima trije šentjernejčani, Saul, Tibuja in Anush A.

Za prvo veselje domačinov je poskrbelo kar prvih pet uvrščenih tretje točke. Slavila sta Arianna in Andrej Košak, ki sta dirko zaključila v slogu štart cilj, na nagrajena mesta pa so pritekli še Fin Hollow, Los Angeles, Concord Jet in Camila.

Kot že rečeno je memorialno dirko na svoj konto vpisala domačinka Gulianne s Tomažem Novakom, ki prav tako od štarta naprej nista pustila nobenih presenečenj. Dvojno slavje domačinov z Ruceo Spritz je po silovitem finišu preprečila Ruffa Lux s Francem Čebuljem.

Taxi NP in Vesna Šuštaršič, dve dami, sta poskrbeli za dodatno veselje med gledalci. Tako kot pred njo Arianna in Gulianne, sta ubrali isto taktiko, v vodstvo po štartu in ne dovoliti presenečenj. Do drugega mesta je tokrat na vajetih Mateja Osolnika mirno pritekel Montevideo pred Wise Manom.

Za presenečenje sta v zadnji dirki poskrbela Silviababy Lux in Martin Mars, ki sta v finišu ugna vodečega Diorja MS in Sun Nagla.

• Mobitel
  • Vinska klet Goriška Brda